TEST: Logitech Gaming Keyboard G510 - Ny miks av gamle slagere

Logitech tar litt fra både avansert og enkelt med spilltastaturet G510.

Publisert Sist oppdatert

Mange kjenner nok Logitech best fra skrivebordet på jobben, eller som produsent av alskens vanlige mus og tastaturer. Men så er altså selskapet en av de store aktørene innen spillutstyr til pc, og for så vidt til dels også til konsoll. Ikke minst G-serien har svært mange tilhengere blant pc-spillerne.

Vi har tidligere testet både mus, tastaturer og hodesett fra Logitechs G-serie, og vi blir sjelden skuffet. Produktene er kanskje ikke alltid de mest spennende og prangende, men de er stabile, avanserte og solide. Denne gangen har vi tatt en titt på Logitechs Gaming Keyboard G510, som på mange måter blir mellomklassemodellen blant selskapets spilltastaturer – med G19 med fargeskjerm på topp.

Med egen skjerm

Logitech G510 er også utstyrt med skjerm, men denne er både mindre og langt enklere enn skjermen i G19-tasaturet. Ellers er det mye likt. Selv om navnet har fått et tall ekstra å rutte med, blir G510 å regne som en fornying av Logitech G15 – som kom i to versjoner, begge med skjerm tilsvarende den i G510. Samtidig har man også tatt med seg elementer fra selskapets noe enklere G110-tastatur, og sløyfet et par fra G15.

TEST: Logitech Gaming Keyboard G110 - Avansert spilltastatur med innebygd lyd

Den lille skjermen gir ekstra funksjonalitet både i operativsystemet og i mange spill. I Windows kan du få oversikt over resursbruk på pc-en, medieavspillingsfunksjoner, rss-leser og så videre. Du kan også legge til flere funksjoner og bruke den sammen med Sideshow-funksjonen i Windows. I spill kan du få kontinuerlig oppdatert informasjon om for eksempel helse, serverinnstillinger, status på våpen og ammunisjon, med mer. Hvor stor nytteverdien er, kan nok diskuteres. Det er nok ikke i alle spill hvor det er fullt like nyttig. I for eksempel rollespill kan det ha noe for seg, mens det i kampens hete i skytespill gjerne er lite aktuelt å gløtte ned på den lille skjermen på tastaturet.

 

Mengder av ekstrataster

Det er 18 programmerbare makrotaster, som i tillegg kan brukes i tre grupper. Totalt har du tilgang til 54 makrotaster, noe som gjør tastaturet særlig godt egnet for rollespill. Programmerbare taster kan ha verdi også i andre spill, men det er de færreste skytespill hvor man har behov for så pass mange makroer.

I vanlig bruk er tastaturet akkurat slik vi forventer at det skal være fra Logitech; behagelig, presist og med behagelig respons og tastevandring. Vi har brukt tastaturet både til å spille og til å skrive artikler, og Logitech G510 har oppført seg eksemplarisk til begge deler. Tastene er bakgrunnsbelyste, og du kan selv velge hvilken farge lyset skal ha. Dermed kan du sette opp tastaturet til å matche lysene fra pc-en, skjermer og andre dingser som lyser opp i mørket. Vi valgte blått, siden det matchet godt opp mot alle de blå lysene i spill-pc-en og spillmusen på hjemmekontoret.

Vi har tidligere brukt begge de to versjonene av Logitech G15. Med G510 har man fått langt flere makrotaster, noe som er velkomment. Skjermen gjør den samme jobben som tidligere, mens man har erstattet knapper for å justere lydnivået i pc-en med et hjul. Vi liker det.

Det vi ikke liker så godt er at man har tatt bort de to usb-portene som satt i front på G15, og heller valgt å gå for en integrert lydkontroller og to minijack-porter i tastaturet. Det er kjekt å ha enkel tilgang til tilkobling for hodesettet på tastaturet, men når de drives av en ganske medioker lydkontroller er det like greit å lete seg frem til lydkortet bak på pc-en. Dette er noe vi husker også fra Logitech G110, og som skuffet oss også der. Vi vil heller ha flere usb-porter, enn en svak lydkontroller. I sammen slengen hadde vi gjerne sett en viderekobling fra lydkortet via tastaturet, en løsning vi har sett på mange andre spilltastaturer.

TEST:

Logitech Wireless Gaming Mouse G700 - Ny trådløskonge

 

Konklusjon

Nok en gang leverer Logitech et solid spillprodukt. Logitech Gaming Keyboard G510 er behagelig i bruk – både til spilling og jobb. Den lille skjermen er tøff, men har kanskje ikke all verdens nytteverdi. Vi brukte den mest til å holde oversikt over prosessor- og minnebruk i Windows. For rollespillentusiastene kan den nok ha en viss nytteverdi, men til for eksempel skytespill er den ikke fullt like viktig.

Det er flust med makrotaster som er enkle å programmere via den medfølgende programvaren, noe de fleste spillentusiaster vet å sette pris på. Vi liker også de bakbelyste tastene, og også det at vi selv kan justere og tukle med fargen på lyset. Det vi ikke liker så godt er at Logitech har sløyfet usb-kontakter til fordel for en skuffende lydkontroller. Logitech G510 er ikke direkte billig, men prisen er snill nok til at dette er noe du bør vurdere om du er ute etter et nytt og solid spilltastatur.

TEST:

Logitech Wireless Gaming Headset G930 - Trådløs kringlyd med futt