MACWORLD

Foto: Apple

Dette er nye iPad mini

Superkompakt iPad med solid ytelseshopp - og støtte for Apple Pencil Pro.

Publisert

Apple presenterte i dag syvende generasjon av iPad mini, en betydelig oppgradering av formfaktoren siden den sist ble oppgradert for tre år siden.

På innsiden finner vi en A17 Pro-chip med dobbelt så rask Neural Engine som forrige generasjon iPad mini, og med støtte for AI: Apple Intelligence, Apples egen KI som er under utvikling.

A17 Pro har en 6-kjerners prosessor – med to ytelseskjerner og fire effektivitetskjerner – og 30 prosent raskere ytelse. A17 Pro leverer også 25 prosent bedre grafikkytelse sammenlignet med forrige generasjon, takket være grafikkprosessoren med fem kjerner.

For få å maks ut av dette nette, lille brettet kan du legge til en Apple Pencil Pro-penn for håndskrift, tegning, og fri utfoldelse for kreativiteten. Og med støtten for pennen i den nye Notater-appen i iOS 18 kan du både få gjenkjent håndskriften din, men også renskrevet din egen håndskrift for penere, personlige notater og hilsener.

Nye iPad mini har støtte for Wi-Fi 6E, som er opptil dobbelt så effektiv som forrige generasjon, og du kan også velge en modell med 5G som aktiveres med eSim, som er et sikrere alternativ til fysiske SIM-kort og som også gjør det mulig å ha flere abonnementer på én enhet. Man kan enkelt koble seg til abonnementer for datatrafikk på nye iPad mini i over 190 land og regioner over hele verden – uten å måtte kjøpe et fysisk SIM-kort fra en lokal operatør. Super-mobil, med andre ord.

iPad mini har et innebygget 12 MP-vidvinkelkameraet på baksiden har støtte for Smart HDR 4, en smart-funksjon utviklet av Apple for å optimalisere bildene og gjengi de med større dynamisk område: Sortere sort, og hvitere hvitt. Gjør seg veldig godt på din HDR-flatskjerm, men også dens egen lyssterke 500-nits skjerm.

USB-C-porten er nå opptil dobbelt så rask som forrige generasjon, med dataoverføringer med en hastighet på opptil 10 GB i sekundet – slik at store bildefiler og videoer kan overføres raskere enn noensinne, for eksempel om du tar mange bilder eller video.

Nye iPad mini kommer i fire farger – blant annet de nye finishene blå og lilla. – og har en sylskarp 8,3-tommers Liquid Retina-skjerm. 

Nye iPad mini er tilgjengelig fra 6,990 kroner med 128 GB (dobbelt så mye lagringsplass som forrige generasjon), og kan forhåndsbestilles fra og med i dag. Du finner den i butikkene onsdag 23. oktober.

Les mer hos Apple.