TEKNOLOGI:

Gjør vindusglass til 5G-antenne. Japan. Kommunikasjonsselskapet Jtower i samarbeid med mobiloperatøren NTT Docomo og glassprodusenten AGS. (Foto: Jtower)
VINDU: Løsningen Jtower har utviklet sammen med mobiloperatøren NTT Docomo og glassprodusenten AGC gjør vindu om til 5G-antenne. (Foto: Jtower)

Glassantenne gjør vinduer til 5G-basestasjoner

Waveantenna er ment å bidra til å utvide 5G-dekningen ettersom det vil bli viktigere for operatører å dele infrastruktur.

Det japanske kommunikasjonsselskapet JTower har sammen med glassprodusenten AGC og mobiloperatøren NTT Docomo presentert verdens første antenne som kan monteres på innsiden av et vindu og gjøre hele uteområdet om til en 5G-basestasjon. Det hele ble først skrevet om av IEEE Spectrum.

Waveantenna-teknologien er installert for første gang på et vindu i Tokyos Shinjuku-distrikt, og kan gi bærekraftig tilkobling uten å forstyrre bymiljøet eller bygningens utseende. Waveantenna er kompatibel med frekvenser i 5G sub6-båndet, som er signaler som er mindre enn 6 gigahertz.

5G-nettverk har blitt rullet ut over hele verden de siste årene, men selv om teknologien tilbyr høyere hastigheter, kreves det også flere basestasjoner. Ifølge AGC kan Waveantenna bidra til å utvide 5G-dekningen ettersom det vil bli viktigere for operatører å dele infrastruktur. I tillegg til å utvide antall basestasjoner, vil det også være lettere å velge en passende installasjonshøyde.