TEST: Acer Aspire P3: Nettbrett og pc?

Acer P3 er et rimelig Windows-basert nettbrett, men møter hard konkurranse.

Publisert Sist oppdatert

Aspire P3 har 11,6-tommers skjerm og en vekt på 779 gram som nettbrett. Kobler man til det medfølgende tastaturet, øker vekten til 1,33 kilo.

På det norske markedet fant vi to versjoner av P3, der forskjellen er prosessoren. Vår testmodell var utstyrt med en 1,4 GHz tokjernet i3-prosessor fra forrige Core-generasjon. I tillegg finnes en variant med tregere Pentium-prosessor.

Minnemengden i begge er to gigabyte, og man har 60 gigabyte lagringsplass. I andre markeder finnes også kraftigere modeller, men vi har så langt ikke sett dem hos norske forhandlere.

LES OGSÅ:

TEST: Lenovo Thinkpad Helix: Praktisk bedriftshybrid

Til generell nettbrettbruk gir dette for så vidt kurante egenskaper. Ytelsen for Core i3-prosessoren er helt ok for vanlige kontorapplikasjoner og nettbruk. Det kunne imidlertid med fordel ha vært mer minne og mer lagringsplass når nettbrettet også skal benyttes som bærbar pc.

Det skal også nevnes at nettbrettet ikke har minnekortleser, og over 30 gigabyte av lagringsplassen spises i utgangspunktet opp av systemet og annen preinstallert programvare.

Skjermen har god innsynsvinkel og relativt gode farger. Oppløsningen på 1366x768-punkter er lavere enn hos en del av konkurrentene.

LES OGSÅ:

TEST: Toshiba U920t: Litt brett - mest pc

Litt upraktisk

Mens en del andre nettbrett som leveres med tastatur har en direkte tilkobling til tastaturet, er Acers løsning basert på Bluetooth. Dette betyr i praksis at tastaturet av og til blir avhengig av lading. Dette gjøres ved å koble tastaturet til nettbrettet via en micro-USB-kabel.

Selv om tastaturet er koblet til via usb, kommuniserer det med Bluetooth. Dette betyr for eksempel at tastaturet i utgangspunktet ikke vil være lov å bruke ombord på de fleste flyvninger.

Det kreves ellers litt makt for å løsne nettbrettet fra tastaturet, som også fungerer som futeral. Det er ikke noen styreflate på tastaturet. For mer presis peking kan en Bluetooth-mus være en løsning, eller en trådløsmus med usb-dongle, men denne vil da legge beslal på nettbrettets eneste usb-port.

I løpet av vår testperiode hadde vi ikke behov for å lade tastaturet i seg selv. Batteritiden for nettbrettet i seg selv er relativt bra for dette segmentet. Vi målte over fem og en halv times bruk av vanlige kontorapplikasjoner i Windows og over fire timer med videoavspilling. Det er litt bedre enn for eksempel Microsoft Surface Pro.

LES OGSÅ:

TEST: Dell Latitude 10 - Surface-konkurrent med skikkelig Windows

Konklusjon

Totalinntrykket man sitter igjen med for Acer Aspire P3 er at det for så vidt ikke er dårlig, men det blir en del irriterende elementer.

Skulle vi bruke nettbrettet med tastatur i fanget, var det lite som skulle til for at skjermen – altså selve nettbrettet – ramlet bakover. For en del typer generell bruk i Windows er ikke fingeren presis nok, og 60 gigabyte lagringskapasitet kan bli i minste laget om man vurderer det som en pc-erstatter.

Da ville vi heller sett på Microsoft Surface Pro, som ikke er så veldig mye dyrere. Da får man imidlertid et generelt bedre design og bedre tastatur, bedre skjerm med full HD-oppløsning, mer minne og raskere prosessor. Surface Pro er i utgangspunktet litt tyngre, selv om skjermen er litt mindre, men med tastaturet tilkoblet er Surface Pro lettere enn Aspire P3.

LES OGSÅ:

TEST: Microsoft Surface Pro - Enda smartere nettbrett fra Microsoft