NYTT OM NAVN:

PÅ PLASS: Den nye bærekraftssjefen er allerede på plass i Advania. (Foto: Thomas B. Eckhoff)

Fra Oda til Advania

Turi Regine Pettersen er ny bærekraftssjef i Advania og trer med dette inn i ledergruppen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil være med å utfordre hele bransjen til å øke ambisjonsnivået og arbeide blant annet med mer rettferdige og sirkulære verdikjeder. Vi skal også sette oss enda mer ambisiøse klimamål og realisere dem, sier den nye bærekraftssjefen i Advania, Turi Regine Pettersen. 

Smart bruk av teknologi

Pettersen kommer fra stillingen som bærekraftssjef i Oda, og før det seniorkonsulent i Deloitte med spesialisering på bærekraft. Hun sitter i styret for både Fairtrade Norge og Sustainability Hub Norway.

– Jeg er utrolig imponert over alle de investeringene Advania allerede har gjort, blant annet gjennom satsningen på sirkularitet gjennom Advania Dreamhouse. Resirkuleringssenter skal stå klart allerede i 2025, og her har vi en unik mulighet til å gjøre en stor forskjell og sette en ny standard for bransjen, sier Pettersen.

Store miljøambisjoner

Vi skal også sette oss enda mer ambisiøse klimamål og realisere dem.

Advania har store bærekraftsambisjoner, og arbeider blant annet for å få ambisiøse klimamål, som sikrer netto null klimautslipp, godkjent av Science Based Targets-organisasjonen.

– I Advania ser vi på våre ansatte som vår mest verdifulle ressurs, og bærekraft er en veldig sentral del av vår organisasjon. Turi har evnen, viljen og ambisjonene til å trekke oss i riktig retning og sette oss på kartet i bransjen når det gjelder bærekraftige løsninger. Hennes rolle som Chief Sustainability Officer vil da ytterligere forankre bærekraft som et viktig satningsområde for Advania, sier Siv B. Hjellegjerde Martinsen, CEO i Advania Norge.