NYHETER:

RISIKO: Et økende antall store virksomheter ser på kunstig intelligens som en risiko for dem. (Foto: Istock)

Stadig flere store selskaper ser på AI som en risikofaktor

Flertallet av USAs største selskaper bekymrer seg for at AI kan føre til alt fra økt konkurranse til å påvirke menneskerettighetene.

En ny studie fra Arize AI, en forskningsplattform som gjennomgår offentlige regnskaper fra store selskaper, viser at 56 prosent av de 500 største selskapene i USA anser AI for å være en «risikofaktor», rapporterer Financial Times. Tallet er en bemerkelsesverdig økning fra bare 9 prosent i 2022.

Studien viser at så mange som 90 prosent av USAs største medie- og underholdningsselskaper og 86 prosent av programvare- og teknologiselskaper i dag ser på raskt voksende AI-systemer som en forretningsrisiko. Blant risikoene som nevnes av selskapene er økt konkurranse og etiske uklarheter, samt at AI kan påvirke menneskerettigheter, sysselsetting og menneskers personvern.

I en undergruppe på 108 selskaper, som spesifikt diskuterte generativ AI, så bare 33 av dem teknologien som en mulighet. Ifølge disse er fordelene med generativ AI kostnadseffektivitet, driftsfordeler og raskere innovasjon. To tredjedeler av gruppen så derimot på generativ AI som en risiko.