TEST: Google Pixel 9, 9 Pro og 9 XL:
Tre nyheter fra Google. Hvilken skal du gå for?
De nye Pixel 9-telefonene har alle fått nytt design og en rekke nye og spennende funksjoner. Skal du gå for Pixel 9, 9 Pro eller 9 Pro XL? Vi har sett på forskjellene.
I denne testen har vi tatt for oss Pixel 9, Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL. Hvis du vil vite hva vi mener om Google Pixel 9 Pro Fold, kan du trykke her.
Design
Når det kommer til design har de nye Pixel-telefonene fått en aldri så liten makeover. Google har gått vekk fra avrundede sidekanter, og med det gitt Pixel-telefonene et flatere og tykkere uttrykk. Ikke helt ulikt de nyeste Iphone-modellene.
Google har i tillegg gjort noen justeringer når det kommer til bakside-kameraet. Dette strekker seg ikke lenger som en utstikkende del fra side til side langs øverste del av telefonen, men ligger nå mer som en egen utstående "øy" på telefonenes bakside.
Google har også gjort noen grep når det kommer til størrelse og vekt.
Tidligere har Pixel pro-versjonen, altså flagship-modellen, kommet i en større versjon enn premium-modellen.
Slik er det ikke med Pixel 9 og Pixel 9 Pro. De er begge 15,3 cm, og veier 199 gram. Om du likevel savner en større pro-modell, finnes Pixel 9 Pro XL. Denne minner mer om fjorårets pro-modell i størrelse med sine 16,3 cm og 220 gram.
Boksen som telefonene kommer i, har også fått et nytt design, og er nå laget av resirkulerbart materiale. Her finner man telefonen, en USB-C til USB-C ladekabel, SIM-nål og et par bruksanvisninger.
Skjerm
Det er ikke mye som skiller de tre Pixel-telefonene fra hverandre når det kommer til skjermen.
Pixel 9 og 9 Pro er på 6,3 tommer, mens Pro XL selvfølgelig er noe større (6,8 tommer).
Når det kommer til skjermoppløsningen har Pixel 9 1080 x 2424 piksler, 9 Pro 1280 x 2856 piksler og Pro XL 1344 x 2992 piksler.
Samtlige telefoner kommer med Googles "Actua display" – en OLED-skjerm som produserer gode og klare bilder med fine farger og kontraster. Telefonene kommer også med en imponerende adaptiv oppdateringsfrekvens som går fra 1-120 Hz.
Google Pixel 9 Pro og 9 XL kommer med en lysstyrke på hele 3000 nits, noe som betyr at du kan se skjermen tydelig – uansett hvor sterk sol du befinner deg i. Pixel 9 har litt lavere nits på 2700.
Ytelse
Tensor G4 er chipen i de nye Pixel-telefonene, og den er enda bedre enn fjorårets G3. Den nye chipen er tilpasset telefonens mer krevende AI-funksjoner.
Internminnet i Pixel 9 er på 12 RAM, mens både 9 Pro og Pro XL har fått en solid RAM-boost på 16 GB. Det gjør at telefonen yter bedre på krevende oppgaver.
Samtlige modeller har også fått en helt ny "vapor chamber", som er en mer avansert måte å kjøle ned telefonen på. Det er merkbart. Vi har opplevd mindre problemer med overoppheting når det kommer til 9-serien, enn hva vi gjorde med 8-serien.
Batterikapasiteten er lik på Pixel 9 og 9 Pro, den er på 4700 mAh. Pro XL har en batterikapasitet på 5060 mAh. Det varierer litt på bruken, men telefonene kan klare seg i et par døgn før man må frem med ladekabelen.
Kamera
Det er noen små forskjeller på alle tre telefonene når det kommer til kamera. Likevel tar samtlige telefoner meget gode og klare bilder, og kommer med mange redigeringsmuligheter (det kan du lese mer om senere).
Pixel 9 Pro har mer eller mindre samme type kamera som fjorårets Pixel 8 Pro. I år finner vi også et tredobbelt kamerasystem på baksiden:
Hovedkameraet på 50 MP/ƒ/1,68 støtter opptil 8K-videoopptak, og sammen med optisk bildestabilisering vil opptakene være ristefrie. Du finner et ultrabredt kamera på 48 MP, og telefotokameraet på 48 MP har meget gode zoom-muligheter.
Du finner også et selfiekamera på 42 MP ƒ/2,2.
AI og brukervennlighet
Pixel-telefonene er kjent for god brukervennlighet. De nye Pixel-telefonene er intet unntak. Her er mange muligheter for å tilpasse telefonen til egne preferanser. OS-systemet, den nyeste versjonen av Android, er enkelt å bruke og fungerer bra.
Pixel-telefonene er kjent for god brukervennlighet. De nye Pixel-telefonene er intet unntak.
Pixel-telefonene har kommet langt når det gjelder AI. I fjor tok Google AI til nye høyder med de nye Pixel-produktene. I år har de tatt det enda et steg videre, blant annet med Google Gemini.
Du får en forbedret multimodal kapasitet som gjør det mulig å forstå og kombinere tekst, bilder, lyd og video. Det som holder dette litt tilbake, er at man må betale en månedlig pris for de mer eksklusive funksjonene med Gemini Advanced.
Google skinner når det kommer til fotoredigering. I fjor fikk vi den nye og imponerende Magic Eraser, som lot deg fjerne eller flytte elementer på et blunk. Magic Take lot deg endre ansiktsuttrykk på bilder.
I år er det "bli med"-modusen i bilder, som er den store snakkisen. Funksjonen løser problemet med at den som tar bildet, ikke får deltatt selv. I tillegg får du en funksjon som lar deg endre og legge til motiver på et bilde. Med Pixel-telefonene er det trygt å si at bilder juger. Skriv inn, omtrent hva du måtte ønske, og få det med på bildet. Dette er dog fortsatt på et tidlig stadium, så resultatene kan variere. Dette er bare noen av flere AI-funksjoner som Pixel nå tilbyr.
Oppsummering
Google har (igjen) overgått seg selv når det kommer til de nye Pixel-telefonene.
Vi har fått en god del nye oppgraderinger siden i fjor, og Google har gjort noen bemerkelsesverdige oppgraderinger som skiller Pixel-telefonene fra mange av de andre mobilene som er ute på markedet.
Dessverre har prisen gått opp, men det er kanskje nødvendig, med tanke på oppgraderingene. Prisene er som følger:
Pixel 9 ligger på 11.290,-
9 Pro på 13.890,-
9 Pro XL 15.000,-
Batteritiden er bra. Samtlige Pixel-telefoner kan gå fra 0-100 på rundt 40 - 60 minutter med lading. I tillegg er Pixel rå når det kommer til kamera. Du får i tillegg overlegen brukervennlighet og uante AI-funksjoner.
Alt i alt er samtlige telefoner i Pixel 9-serien solide, og kommer med bemerkelsesverdige oppgraderinger siden fra fjorårets telefon, og som jeg absolutt kan anbefale.
Så hvilken skal du egentlig gå for?
Samtlige telefoner er gode.
Pixel 9 er selvfølgelig billigst. Så får du også litt mindre i denne telefonene enn i de to andre modellene. Du får litt dårligere kamera (manglende telekamera), mindre minne og noe dårligere nits og oppløsning. Det er likevel ikke mye om å gjøre, og Pixel 9 er absolutt en god telefon.
Når det kommer til 9 Pro er det ikke mye som skiller denne fra Pro XL. Forskjellen ligger hovedsakelig i størrelse, ladehastighet og pris.