SAMFUNN:

TOPPSJEF: Jensen Huang, administrerende direktør i Nvidia tar turen til København i forbindelse med danskenes nye superdatamaskin. (Foto: Comtputerworld Danmark).

Nvidias administrerende direktør kommer til København neste uke

Når det nystiftede selskapet bak den danske superdatamaskinen til 700 millioner danske kroner (1,1 milliarder norske) presenteres neste uke, blir det med Nvidia-sjef Jensen Huang i publikum.

Publisert Sist oppdatert

Det var litt av et samarbeid som Novo Nordisk Fonden og Dansk Eksport- og Investeringsfond presenterte i begynnelsen av mars.

Sammen med kanskje verdens mest hypede teknologiselskap akkurat nå, Nvidia, kan partnerne kunngjøre at de i fellesskap vil utvikle et helt nytt nasjonalt senter for AI-innovasjon.

Prisen er 700 millioner danske kroner, og med kjøpet får Danmark en av verdens kraftigste AI-superdatamaskiner, som har fått navnet Gefion.

Målet er å sette Danmark i førersetet når det gjelder innovasjon, forskning og utdanning innen kunstig intelligens.

For å drive det fantastiske samarbeidet har amerikanske Nadia Carlsten blitt ansatt som direktør for det nystiftede selskapet Danish Centre for AI Innovation (DCAI).

Novo Nordisk Fonden eier 85 prosent av DCAI, mens det danske eksport- og investeringsfondet eier de resterende 15 prosentene.

Og når det nye selskapet offisielt presenteres onsdag neste uke 23. oktober har Nvidias administrerende direktør, Jensen Huang, annonsert at han kommer til København for å delta på presentasjonen.

Nvidia har vært ansvarlig for leveringen av de 1528 ekstremt ettertraktede H100-brikkene til den nye superdatamaskinen.

Ifølge Wall Street Journal koster Nvidias H100-chip cirka 269.000 kroner per stykk.