MACWORLD

Foto: Apple

AirPods Pro som høreapparat

Apple oppgraderer ørepropper til å bli høreapparater, og kan dessuten oppdage søvnapné med smartklokken.

Publisert

Apple lanserte denne uken nye iPhone 16-telefoner, samt nye ørepropper og smartklokker.

AirPods 4 er en videreutvikling av denne produktserien, og kan fås både med og uten aktiv støyreduksjon.

Men i tillegg vil også de eksisterende AirPods Pro 2-modellene, som har vært i salg siden 2022 med Lightning og siden 2023 med USB-C, få en firmware-oppgradering som gjør at disse kan bli til nyttig hjelp for hørselhelsen. 

Det er tre ulike software-baserte funksjoner som Apple nå lanserer for AirPods Pro 2:

  1. Reduksjon av høy lyd
  2. Hørselstest
  3. Høreapparat
    Den første funksjonen for reduksjon av (ekstra) høy lyd i omgivelsene blir først kun tilgjengelig i Nord-Amerika.
    Hørselstest skal være en vitenskapelig godkjent test som det tar fem minutter å gjennomføre i eget hjem, og som kan benyttes til å vurdere eget hørselsnivå, samt spore dette over tid.
    Og i tillegg kan personer med mild til moderat hørselstap benyttes seg av øreproppene som et substitutt for et høreapparat. Brukerne kan også sette opp Høreapparat-funksjonen basert på audio­grammer tatt av audiografer. 
    Både Hørselstest-funksjonen og Høreapparat-funksjonen validerte gjennom strengt kontrollerte forskningsstudier. Hørselstest- og Høreapparat-funksjonene forventes å få godkjenning fra globale helsemyndigheter innen kort tid og blir tilgjengelig i høst i over 150 land og regioner, herunder USA, Tyskland og Japan. 
    I USA har føderale myndigheter (FDA) nå godkjent Høreapparat-funksjonen som en over-disken løsning som høreapparat. AirPods Pro 2 må brukes med en iPhone med iOS 18 når denne operativsystem-oppgraderingen lanseres den 16. september.