MACWORLD

Foto: Apple
Foto: Apple
Foto: Apple
Foto: Apple
Foto: Apple
Foto: Apple
Foto: Apple

Lanseringsdryss fra Apple

Nye iPhone 16, nye AirPods, nye smartklokker, og ny helsefunksjonalitet er alt blant innovasjonene.

Publisert

Mandag avholdt Apple det store høst-lanseringseventet der iPhone 16-serien ble presentert.

Men det stoppet ikke der: Også nye AirPods-ørepropper var å finne, samt to nye AppleWatch-modeller: Series 10 og en revidert Ultra 2-modell. 

Samt programvare-funksjonalitet som hører til, slik som deteksjon av søv-apné i programvare i de nye smartklokkene men også retro-aktivt i eksisterende modeller.

Og i den nære horisonten ligger Apple Intelligence og venter.

iPhone 16 Pro

Den store nyheten (inklusive Pro Max-modellen, selvfølgelig) er iPhone 16 Pro, toppmodellen i årets lineup. Drevet av en flunkende ny A18 Pro-brikke og bygget spesielt for Apples egen utgave av KI: AI. 

Med denne telefonen får du større skjerm, dedikert kamera-kontroll, pro-funksjonalitet for stillbilde og video, samt en betydelig forbedring i batteritid.

iPhone 16

Også den regulære iPhone 16-modellen, som inkluderer iPhone 16 Plus, er optimalisert for Apple Intelligence med A18-brikkesettet. Begge modellene inkluderer samme Camera Control-funksjonalitet som Pro-variantene, og en kapasitiv, programmerbar Action-knapp på siden. Også disse telefonene vil merke forbedret batteriytelse.

Apple Watch Series 10

Apple er med rette stolt av denne smartur-serien som er verdens mest-selgende ur. Årets modell er tynnere enn noensinne, og med den største skjermen noensinne. Ladetiden er kortet ned, uret kan detektere og varsle om søv-apné som mange ikke er klar over, og har i tillegg nye sensorer for vanndybde og -temperaturmåling for aktiviteter i det våte element.

Apple Watch Ultra 2 

Også proff-klokken for seriøse aktiviteter er forbedret, ihvertfall med en ny type rem (en Milanese-type metallenkerem i titan, med tilsvarende design som for de øvrige Apple-klokkene) og den nye og herlig satin-finishen i matt sort. 

Nye remmer hører med for for begge klokke-nyhetene, inkludert selvfølgelige det ypperste innen urrem-luksus fra Hermés.

AirPods 4 og AirPods Pro 2

Der nye AirPods 4-øreproppene har fått et nytt design og kommer i to varianter: Med og uten aktiv støyskjerming.

AirPods Max ørelurene har fått fem nye farger å velge mellom, men ikke minst AirPods Pro 2 kommer nå med Hearing Protection, Hearing Test, og Hearing Aid-funksjonalitet. Dette kan oversettes til høreapparat-fuksjonalitet som visstnok skal kunne måle seg med det du får hos audiograf eller audiolog.

Apple Intelligence

Og ja, helt til slutt: Apple begynner den gradvise utrullingen av deres egen utgave av kunstig intelligens - kalt Apple Intelligence - i USA med det nærmeste.