Foto: Apple

AirPods Pro gen. 2 nå med USB-C

Og hele serien støtter med iOS 17 også Samtaleoppfatning. Bonus: De nye kan lades direkte fra iPhone 15.

Publisert

Apple har nylig oppdatert sine AirPods Pro (2. generasjon) med et nytt ladeetui, samt enkelte andre små fysiske forbedringer.

For eksempel er de nye og forbedrete proppene nå fukt- og støvbestandige til nivå IP54. Dette gjelder også selve ladeetuiet, og dermed vil pakken samlet være mer motstandsdyktig mot generelt norsk klima.

Den store hovedattraksjonen er tilsynelatende USB-C kontakt for lading, i tillegg til Qi trådløs-lading og MagSafe, selvfølgelig - men noe overraskende er det nå slik at en iPhone 15 med USB-C kontakt faktisk kan overføre strøm til ladeetuiet over en slik USB-C kabel. Eller sagt på en annen måte: Du kan lade AirPods Pro-etuiet direkte fra din iPhone. 

Utover dette er disse AirPods Pro generasjon to akkurat de samme som før - men i tillegg til det som er nevnt over vil også firmware-oppdateringer sikre eksisterende AirPods Pro generasjon to ny funksjonalitet. 

Dette gjelder programvarefunksjonalitet som for eksempel for støykanselering  og det som kalles Samtaleoppfatning

Når du bruker AirPods Pro, for eksempel for å høre på podcast, og så begynner du å snakke til noen i din nærhet, ja da vil volumet på avspillingen dempes samtidig som støykanseleringen trappes noe ned for å slippe inn mer lyd fra utenomverdenen. 

En annen software-funksjonalitet er en ny modus kalt Adaptive Audio, og som er en mellomting mellom full transparens, og støyskjerming. På denne måten skal uønsket og forstyrrende bakgrunnslyd, som for eksempel en støvsuger, kunne filtreres bort samtidig som man har en viss lydgjengivelse fra det omkringliggende.

Proppene skal også, takket være maskinlæring, kunne finne frem til et egnet og ønsket lydnivå ved å se på dette over tid. 

Pris er fremdeles 2990 kroner, med tilgjengelighet fra og med fredag den 22. september. 

Via Apple