MACWORLD

Foto: Intel

Qualcomm prøver kjøpe Intel

Kilder avslører at Qualcomm forsøker å overta konkurrenten Intel, som har halvert sin verdi det siste året.

Publisert

Ifølge innside-kilder skal Qualcomm og Intel nylig ha avholdt møter der førstnevnte gjør et forsøk på å overta sistnevnte.

Qualcomm, som selvfølgelig er en stor Intel-konkurrent, er for tiden verdsatt til cirka $188 milliarder på NASDAQ og dermed ganske nøyaktig dobbelt så verdifulle som Intel.

Intel har opplevd et drastisk verdifall på notert aksjeverdi i løpet av det siste året med omtrent en halvering av verdsettingen. 

Det er senere tids utvikling som ligger til grunn for sviktende markedsutsikter for brikke-giganten som både har mistet Apple som kunde etter selskapet startet opp egen produksjon av Apple Silicon, og nå potensielt også et enorm volum dersom Copilot PC-æraen tar av for fullt med nettopp Qualcomm ARM-brikker. 

Apples brikker fabbes av TSMC, og Intel prøvde nylig et strategisk oppkjøp for å imøtekomme dette, men ble stoppet av amerikanske konkurransemyndigheter. Og det er god grunn til å tro at også en Intel-overtakelse av Qualcomm vil lide samme skjebne. 

En mulig måte å omgå dette på vil kunne være å selge ut deler av selskaper, slik for eksempel modem-divisjonen tidligere har blitt solgt til Apple. Apple har til gode å lansere egne 5G-brikker, og har foreløpig forlenget avtalen med Qualcomm til 2027. 

Via Wall Street Journal