TEST: Alienware M17x R3 - Passelig brutalt
Mangt en spillentusiast drømmer om en Alienware. Vi har testet deres råeste bærbare.
De fleste som har holdt på med spilling på pc en stund, og som tar hobbyen sin relativt seriøst, har sannsynligvis hørt om Alienware. Selskapet har bygd heftige pc-er i minst like heftige kabinetter siden midten av 90-tallet. Etter å ha holdt det gående på egenhånd i 10 år ble selskapet kjøpt opp av Dell. Fortsatt bygges imidlertid pc-ene etter samme prinsipp. Det skal se tøft og unikt ut, og det skal aller helst sparke litt skikkelig rumpe.
For mange er Alienware synonymt med stasjonære pc-er med en litt utenomjordisk design, men selskapet leverer også spillbærbare i flere prisklasser. Billigste modell er minstemann M11x, som er utstyrt med en skjerm på 11 tommer og passelig sprek innmat. Vi har imidlertid valgt å ta en titt på modellen som ligger helt i den andre enden av spekteret. Alienware M17x R3 er et beist av en bærbar pc, både når det gjelder utseende, vekt og innmat.
Det matte chassiet i fargen Stealth Black har en relativt sint og barsk design. I forkant er det to høyttalergriller og kantete design. Denne fortsetter opp langs skjermlokket og avsluttes med to store vifteublåsinger bak. Det ser tøft og solid ut, og skiller seg ut fra mange av de litt «kjedeligere» pc-ene som er å få kjøpt. Tastaturet følger i samme gate, med hvite markeringer rundt tastene og baklys med justerbare farger. Det er i det hele tatt mange lys som kan justeres etter ønske her. Tastaturet kan deles opp i flere fargesoner, og du kan velge hvilken farge som skal lyse ut fra høyttalerne i forkant eller rundt styreflaten og i logoene. Eller du kan slå av lysene om du synes det blir litt i meste laget.
TEST:
Nyeste generasjon alt
Vår testmodell var satt opp med de heftigste Dell har å by på av innmat. Prosessoren var en Core i7-2820QM med fire kjerner på 2,3 gigahertz, altså den nye generasjonen Core i7-prosessorer. Det er her støtte for TurboBoost som gir prosessoren mulighet til å klokke seg opp til 3,4 GHz under en del forutsetninger. Dette var paret opp med 8 gigabyte minne og en Radeon HD 6970 grafikkprosessor med 2 gigabyte minne. Det var ikke all verdens med plass til operativsystem, spill og lagring, men en relativt god Samsung SSD på 256 gigabyte gir i det minste merkbart bedre ytelse enn en gammeldags harddisk. Den gjør også sitt med prisen på selve maskinen, som øker med litt over 4 000 kroner om du velger SSD-en i stedet for en vanlig harddisk. Er man kresen kan man for så vidt få en bedre SSD for noen kroner mindre om man velger å etterinstallere selv. Ellers var det også montert Blu-ray-spiller, for de som skulle ønske å se film på maskinen, eller eventuelt koble den til en tv via hdmi. Maskinen også inngang for hdmi, slik at du kan bruke den som skjerm til for eksempel en spillkonsoll.
Skjermen på 17 tommer leverte et godt, lyst og skarpt bilde. Oppløsningen på 1920x1080 passer skjermstørrelsen perfekt. Det er mulig å få maskinen levert med lavere oppløsning, men vi anbefaler sterkt å bruke 700 kroner ekstra for å få FullHD.
Alienware M17x R3 kan også leveres med 3D-klar skjerm på 120Hz og 3D-briller. Det øker prisen med 1 700 kroner, kontra skjerm med FullHD. Vi er ikke noen store tilhengere av 3D til pc-spilling, i hvert fall slik teknologien er i dag, men har du i det minste ytelse nok til å eventuelt kunne spille med 3D aktivert uten at alt går helt i stå.