NYHETER:

Cindmøller. Klima. (Foto: Amazon)
KLIMA: Amazon hevder å ha blitt fullstendig klimanøytrale i alle sine virksomhetsområder. (Foto: Amazon)

Amazon når målet om 100 prosent fornybar energi syv år før tiden

Hevder å ha har oppnådd sitt mål om å matche all elektrisitet brukt i sin globale virksomhet.

Publisert Sist oppdatert

I 2019 satte Amazon som mål å bruke 100 prosent fornybar energi i den globale virksomheten innen 2030. Nå, syv år før tiden, er målet nådd.

Ifølge Bloomberg NEF er nå Amazon verdens største innkjøper av fornybar energi. Selskapet har investert milliarder av dollar i over 500 sol- og vindprosjekter i hele verden.

Kara Hurst, direktør for bærekraft i Amazon, sier selskapet har nådd målet om bruk av fornybar energi syv år før tiden.

– Dette er bare begynnelsen, og arbeidet med å redusere utslippene fortsetter. Vi vil fortsette å gjøre fremskritt og tilpasse oss på veien mot vårt mål om nullutslipp innen 2040.

Amazon har satt i gang prosjekter i 27 land og var det første selskapet som startet store fornybare energiprosjekter i India, Hellas, Sør-Afrika, Japan og Indonesia. I tillegg har selskapet installert nesten 300 solcelleanlegg på takene til sine lagre og kontorer rundt om i verden. Disse prosjektene vil til sammen redusere karbonutslippene med omtrent 27,8 millioner tonn per år.

Kyle Harrison, leder for bærekraftforskning i Bloomberg NEF, sier det å håndtere klimaendringene samtidig som å dekke samfunnets enorme behov for energi er en stor utfordring.

– Amazons satsning på ren energi viser hvordan et selskap kan bidra til overgangen til en mer miljøvennlig økonomi.

Les mer om måloppnåelsen her.