NYTT OM NAVN:

Vidar A. Løken, finansdirektør i Antire. (Foto: Antire)
NYANSATT: Vidar A. Løken overtar som finansdirektør i Antire i september. (Foto: Antire)

Vidar A. Løken fra EG blir ny finansdirektør i Antire

Han har blant annet vært sentral i å bygge opp SaaS-selskapet Ørn Software, som ble kjøpt av EG Group.

Publisert Sist oppdatert

– Da jeg fikk muligheten til å bruke min erfaring og kompetanse og være med på å bygge et nytt, stort nordisk teknologiselskap, kunne jeg ikke si nei, sier Løken.

– Dette er en fantastisk mulighet å få være med å bygge opp et nytt teknologiselskap fra starten av. Jeg kjenner eierne, Credo Partners, godt, og har sett hva de har fått til med blant andre Cegal og Evidi. Med mål om å omsette for 600 millioner kroner om fem år, står Antire foran en enorm vekst med mange muligheter og utfordringer, ikke minst for en CFO, sier han.

Løken kommer fra rollen som Vice President Business Partnering i EG Group. Før det jobbet han som CFO i Ørn Software, hvor han startet i 2016. Vidar har tidligere jobbet i 19 år som revisor, hvorav fem år som partner i PwC.

Med Ørn Software, som ble kjøpt av EG Group i 2022, har Løken vært med på en liknende utvikling og vekst som forventes av Antire.

Huker av på alle boksene

– Vi er svært fornøyde med å få med oss Vidar A. Løken. Vidar har opparbeidet seg solid erfaring og unik kompetanse, som er viktig for at vi skal nå våre vekstambisjoner. Skal vi lykkes trenger vi erfarne ressurser som har vært med på å skape vekstselskaper, sier administrerende direktør Runar Vestrheim i Antire.

– Å være CFO i et selskap som skal vokse kraftig, krever først og fremst god økonomisk innsikt og forståelse sammen med sylskarp kommersiell teft. Samtidig må man ha de riktige lederegenskapene som skaper engasjement rundt den vekstreisen vi skal på. Det er selvsagt også en stor fordel med erfaring fra lignende prosesser. I tillegg må man tørre å satse. Vidar huker av i alle disse boksene, fortsetter Vestrheim.

Skal vokse stort i skyen

Antire er tuftet på fusjonen av Ratio Management og Right, og har PE-selskapet Credo Partners som største eier. Målet er å skape en ny, nordisk teknologipartner som skal bli ledende på skybaserte forretningsapplikasjoner, dataanalyse og AI. Målet å nå 600 millioner kroner i omsetning innen fem år, gjennom flere oppkjøp i Norden, kombinert med sterk organisk vekst. Vidar A. Løken starter i Antire den andre september.