PULSMÅLINGER: Avlesingen av pulsrytmen kan forstyrres av tatoveringer på håndleddet, bekrefter Apple

Apple bekrefter tatoveringstrøbbel

Tatoveringer på håndleddet kan blokkere pulsmåling.

Mørke tatoveringer på håndleddet kan hindre Apple Watch i å registrere brukerens puls.

Dette har Apple nå bekreftet i en artikkel på sin brukerstøttet-side for Apple Watch, melder IDGs nyhetstjeneste.

Rykter

Ryktene begynte å svirre i forrige uke om at tatoveringer kunne skape trøbbel for en av funksjonene til Apples nye smartur som har fått mye oppmerksomhet: muligheten for å avlese brukerens pulsfrekvens.

Apple har ikke gått ut med noen direkte kommentar til ryktene, men har nå lagt inn nye formuleringer på sin brukerstøtte-side for Apple Watch der nettopp tatoveringer nevnes som eksempel på forhold som kan forstyrre avlesingen av pulsslagene.

Varige eller midlertidige endringer av huden, som for eksempel visse tatoveringer, kan påvirke ytelsen til hjertemålingssensoren, heter det nå på Apple brukerstøtte-side for Apple Watch.

Der fremgår det at fargen, mønsteret og styrkegraden på tatoveringen kan blokkere lys fra sensoren og gjøre det vanskelig å få troverdige avlesinger.

Apple Watch gikk i lås

Det var i forrige uke at ryktene begynte å svirre om at pulsmålingene skapte problemer for enkelte Apple Watch-brukere med kraftige tatoveringer på håndleddet.

En bruker med tatovering på venstre håndledd fortalte at Apple Watch-uret låste seg og ikke ville fungere. Men da klokken ble flyttet til den andre armen, hvor det ikke var noen tatovering, fungerte alt som det skulle.

Grønt LED-lys

Apple Watch benytter seg av grønt LED-lys og fotodiode-sensorer på baksiden for å måle blodgjennomstrømningen gjennom håndleddet. Blod absorberer grønt lys, og ved hjelp av blinkende grønt LED-lys kan Apple Watch måte blodgjennomstrømningen og på den måten beregne brukerens puls.

Teknologien benyttes av andre produsenter av smartklokker også. For eksempel er det grønt, blinkende LED-lys på baksiden av den nye Fitbit Surge-klokken.

Ett av problemene som kan oppstå, er at hvis Apple Watch ikke er i stand til å detektere noen puls, tror den at brukeren har tatt av seg smarturet. Dermed kan den begynne å slå av appene som kjøres og be om brukerens passord. Løsningen er i så fall å skru av pulsmålingen, men det fører samtidig til at Apple Pay-betalingsløsningen slutter å fungere.

I Apples brukerstøtte-orientering heter det at man kan løse problemet ved å feste en Bluetooth-basert pulsmåler til brystet og få pulsen avlest via Apple Watch på den måten.