MACWORLD

Foto: Apple

Dette er AppleWatch Series 10

Større skjerm, slankere hus, undervanns- og temperatursensor, raskere lading samt deteksjon av søvnapné.

Publisert

Mandag denne uken lanserte Apple årets iPhone 16-modeller, men også nye og oppdaterte smartklokker.

Apple Watch Series 10 er en betydelig oppgradering av det som er verdens mest solgte ur. 

Men det er også den tynneste AppleWatch hittil, samtidig som skjermen også er den største noensinne. Urhuset er opptil 46mm, og Apple bruker en spesiell form for vidvinkel-display som også er mer lyssterkt enn tidligere.

Og den lader raskere enn noensinne mot de 18 timers batteritid i fulladet tilstand. I løpet av kun en halv time oppnås 80% ytelse.

Helse- og fitness-funksjoner er selvfølgelig den store attraksjonen for denne produktserien - også denne gangen. Nye sensorer kan måle dybde i vann (ned mot 6m) samt vanntemperaturen, og dermed blir dette et attraktivt smartur for vannsport. Det medfølger også en tidevanns-app.

Og klokken kan også fange opp tegn på søvnapné, noe som mange som lider av dette ikke er klar over at de gjør. Denne funksjonaliteten vil også bli tilgjengelig på fjorårets modell, samt Ultra-versjonen. Tilstanden er potensielt livstruende da man kan slutte å puste opptil flere ganger i løpet av søvnfasen.

Apple Watch Series 10 er tilgjengelig både i aluminium og i titan i en rekke ulike farger og finisher, deriblant den blankpolerte gagatsvart (jet black). Titan-modellene har et metallisk skinn i gull, skifer og natur. Titan-modellen bruker ripebestandig titanglass.

Urkassene i Series 10 er laget av 100 % resirkulert aluminium eller 95 % resirkulert titan. I år blir det mulig å konfigurere en karbonnøytral Apple Watch i alle materialer og finisher.

På innsiden finner vi en nye System-in-Package type brikke, S10. Dette inkluderer et fire-kjerners nevralt nettverk, noe som kunne ivareta ulike KI-funksjoner.

Du kan lese mer hos Apple her.