MACWORLD

Foto: Apple

iOS 18 ute i åpen beta

Nå kan alle forhåndsteste de nye iPhone-funksjonene.

Publisert Sist oppdatert

Apple har sluppet offentlige beta-versjoner av alle de kommende operativsystemene som ble lansert under WWDC24.

Det betyr at du kan prøvekjøre nye iPhone-funksjoner allerede nå, om du ikke har noe imot å installere beta-programvare på telefonen med den risikoen det medfører. 

Vi anbefaler typisk å vente til den offisielle versjonen er sluppet til høsten, men erfaringer fra de senere årene viser at Apples public beta-versjoner er rimelig stabile.

Å installere beta-os er rimelig enkelt, og du begynner ved å gå til  Apple Beta.

Hvilke telefoner støtter iOS 18? Det enkle svaret er: De samme som støtter iOS 17. Dette er som følger:

    • iPhone 15, iPhone 15 Plus, Pro, Pro Max
    • iPhone 14, iPhone 14 Plus, Pro, Pro Max 
    • iPhone 13, iPhone 13 mini, Pro, Pro Max 
    • iPhone 12, iPhone 12 mini, Pro, Pro Max
    • iPhone 11, iPhone 11 Pro, Pro Max 
    • iPhone XS, iPhone XS Max
    • iPhone XR
    • iPhone SE (2nd gen eller senere)

Og selvfølgelige iPhone 16 når den kommer til høsten. 

Nye funksjoner

Customization

Personliggjøring av hjem-skjermen, låst-skjermen samt kontrollsenteret er noe som andre mobile os har hatt lenge, men som nå kommer til iOS. Bedre sent, enn aldri. Nå vil du kunne arrangere ikoner og widgets etter eget ønske på skjermen, men mellomrom og det hele. Man kan også gi en farge-tint til ikoner.

Bilder

Bilder-appen får en betydelig endring, med en helt ny bilde-karusell samt nye filter-funksjoner får å sortere bilder. Bildene arrangeres også etter kategorier helt automatisk. Tanken er at det skal bli enklere å navigere og administrere store bilde-kolleksjoner. 

Meldinger

Også Meldinger-appen får betydelige endringer, slik som støtte for RCS. Det betyr støtte for meldinger fra Android-brukere (du vet, grønne bobler) slik at bilder og video ser likere ut på iPhone, og at man også kan sende tapbacks. Dette vil avhenge av støtte fra mobiloperatøren.

Det er også støtte for en rekke nye formateringsfunksjoner, inkludert teksteffekter, og dessuten mulighet for å sende meldinger senere. Man kan også sende meldinger over satelitt der det ikke er mobildekning, slik som på fjellturer. Dette kan bli til en betalingstjeneste.

Passord

Det blir betydelig bedre muligheter for å navigere i passord, 2FA og passnøkler i egen app, og det skal også bli enklere å adressere problemer med lekkede passord i en egen visning. Det blir også enklere å midlertidig dele passord til WiFi-nett.

Andre apper

Mange av de andre appene får også bearbeidinger og/eller ny funksjonalitet. Funksjonene som ble lansert under WWDC24 vil ikke nødvendigvis alle være tilgjengelige i beta-versjonene som er ute nå, og det er heller ikke gitt at de blir tilgjengelige i den aller første offisielle iOS 18-utgaven - Apple pleier å ha rullerende skiping av ny funksjonalitet med .X-oppdateringer opp gjennom året.

Sjekk ut en gjennomgang av noen av funksjonene i videoen under.

Via macworld.com