MACWORLD

Foto: Data Transfer Initiative

Overfør Google Foto-bilder enkelt til iCloud

Apple og Google samarbeidet om enkel overføring av ferieminnene.

Publisert

Er det alle de oppsparte foto-minnene på Google Foto som stopper deg fra å melde overgang til Apple-sfæren?

Nå samarbeider faktisk Apple med Google om å kunne overføre både foto og video enkelt fra Google Foto til Bilder på iCloud, Apples skytjeneste for iPhone og Mac.

Det har allerede i lengre tid vært mulig å overføre fra iCloud og ut, men nå altså også fra Google Foto og inn. En aldri så liten seier for data-frihet og mot lock in.

Det hele fungerer slik at når du overfører bilder og videoer til iCloud-bilder så slettes de ikke fra Google Foto. 

Det store poenget er at du ikke trenger å laste ned bilder eller videoer for å overføre dem. Overføringen skjer direkte fra Google til iCloud. Med andre ord er ikke ledig lagringsplass på hverken iPhone eller Mac avgjørende. 

Overføringsprosessen kan ta alt fra noen timer til noen dager, avhengig av størrelsen på bildene og videoene du skal overføre.

Denne tjenesten kommer til å være tilgjengelig for Apple-kontoinnehavere i over 240 land og regioner over hele verden. Hvis tjenesten er tilgjengelig for kontoen din, ser du alternativet i Google Takeout.

Denne tjenesten er ikke tilgjengelig for barnekontoer eller administrerte Apple-ID-kontoer. Du kan ikke importere bilde- og videodata til iCloud mens Avansert databeskyttelse for iCloud er slått på for kontoen din.

Du kan lese mer i et Apple Support-dokument her og her.

Via Data Transfer Initiative