MACWORLD

Foto: Vipps

Velkommen etter, DNB

Vipps MobilePay kommer nå til iPhone, og morselskap DNB velger å åpne for Apple Pay for norske personkunder. Velkommen til 2014.

Publisert

I går ble det kjent at EU og Apple har kommet til enighet om kostnadsfri tilgang til NFC-brikken for berøringsfri mobilbetaling på iPhone også for eksterne tilbydere av bank- og betalingsløsninger.

Ikke uventet var Vipps raskt ute med å melde at en MobilePay-løsning vil være tilgjengelig i butikkterminalene innen utgangen av året. 

Nå vet vi at det er dårlig historikk på tidsrammer og enkle løsninger i POS-terminaler, men ser selvfølgelig frem til hvordan dette vil te seg for forbrukeren. 

Spørsmålet blir fremdeles hvorfor. Vi Vipps ta rollen som digital lommebok slik at et kan tilbys (gebyrfrie) Apple Wallet / Apple Cash-type (debet)transaksjoner?

Og så var det DNB, da, som nå faktisk likevel har tenkt å tilby Apple Pay til alle sine kunder i løpet av inneværende år. Dette inkluderer kunder i Sbanken-konseptet, som tross alt mistet dette tilbudet da banken ble assimilert i DNB.

Til E24 sier DNB på rørende vis at "når denne teknologien ikke har vært tilgjengelig for alle, har vi heller ikke villet åpne for ApplePay tidligere". Med "alle" menes selvfølgelig DNB selv, for dette har opplagt ikke hindret mange konkurrerende banker - både tradisjonelle og nye - å tilby ApplePay for sine kunder i opptil et tiår siden lanseringen i 2014.

Vi antar at DNB da vil tilby ApplePay både for bruk i butikk, men også på nett, og dessuten for både debet- og kreditt-kjøp. Hva som menes med "tilgjengelig" for alle bankens kunder gjenstår å se, med andre ord om dette kun blir tilgjengelig gjennom fordelsprogrammer eller som tilvalg som det må betales for.

Sikkert synes ihvertfall å være at dette blir et lite tilbakeslag for de virtuelle bankene som Bulder og Lunar, for eksempel, som fremdeles må belage seg på å være agile og inngå strategiske samarbeid som for eksempel med SAS.