MACWORLD

Foto: AppleInsider

Automatisk bilderedigering med AI

iOS 18 kommer til å inneholde AI-basert bilderedigering: Photoshop som pek-og-klikk.

Publisert

Til uken lanseres iPhone 16.

Og straks den kommer i butikken - typisk uken etter - så vil iOS 18-oppdateringen antakelig også være klar. Og med den: Apples egen kunstige intelligens, AI.

AI står i den sammenhengen for Apple Intelligence, må vite.

Så ved siden av en bedre Siri, hva annet kan vi forvente oss? Jo, ikke ulikt det Google har å tilby, nemlig også bilderedigering ved hjelp av kunstig intelligens. Apples løsning baserer seg (som så mangt av deres KI-tilbud) på prosessering på selve enheten. 

Med andre ord blir det ikke behov for å laste dokumenter opp i skyen. Det burde tilsi raskere behandling, muligens på bekostning av kvalitet. 

Det fungerer slik at det kommer en Clean Up-knapp i Bilder-appen som automatisk vil rette opp blemmer og andre uønskede elementer i bildet. Artefaktene som fjernes erstattes med bakgrunn, eller ihvertfall forsøksvis. 

Men både Apple og Googles løsning ser ut til å gjøre en tålelig god jobb med dette, og det er fremdeles tidlige tider. Så det kan bare bli bedre. 

Sjekk ut videoen AppleInsider har gjort nedenfor, samt X-innlegget til @lafaiel som sammenlikner Apples Clean Up med Googles Magic Eraser (lokalt, og i skyen).