MACWORLD

Apple Pay fyller ti år

Ett tiår med berøringsfri mobilbetaling på iPhone er herved passert. 

Publisert

Hvorfor liker folk Apple Pay? Her er de tre viktigste grunnene:

  1. Fordi det er enkelt å bruke.
  2. Apple Pay er privat.
  3. Apple Pay er sikkert.

Og blant kundene i USA er tjenesten så populær at 85% sier de er veldig eller ekstremt fornøyd, og 98% regner det som sannsynlig at de vil anbefale tjenesten til andre. 

I USA er tilbudet mer bredspektrert enn det vi ser her til lands, inkludert Vipps-funksjonalitet og dessuten Apple Card. Dypere integrasjon med PayPal er under utvikling, og stadig flere internasjonale finansinstitusjoner kommer til fortløpende. 

Via Apple

PS: Snart (visstnok innen utgangen av kalenderåret) kommer tjenesten også til Norges største bank DNB - det sier de ihvertfall selv. Eller det er målet, rettere sagt. Gladnyheten er at det også gjelder kunder i Sbanken-konseptet, som jo mistet tilgangen til Apple Pay etter å ha blitt assimilert av storbanken. 

Det kan tenkes at DNB fremdeles primært jobber hardt med å legge til rette for trådløs NFC-mobilbetaling fra en iPhone utenom Apple Pay-løsningen, og at dette er grunnen til at det tar så lang tid. Hold ut!

Det er fristende å ty til en omskrivning av Korinter 13:13: Men nå blir de stående disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er håpet.