MACWORLD

Foto: Apple

Podcast-transkripsjoner på norsk

Apple Podcasts støtter nå transkripsjoner på norsk, og oppdager også mer enn ett språk i samme episode.

Publisert

Apple Podcasts introduserer transkripsjoner for 8 nye språk, inkludert svensk, dansk, norsk, finsk, portugisisk, brasiliansk portugisisk, italiensk og nederlandsk. 

Tidligere i år lanserte Apple Podcasts transkripsjoner på engelsk, fransk, spansk og tysk.

Når to eller flere støttede språk snakkes, kan det automatisk genereres en transkripsjon. Transkripsjoner hjelper brukere å få med seg hvert ord, lære et nytt språk, og lettere finne fakta de hørte i en episode. 

Transkripsjoner gjør podcaster mer tilgjengelige og enklere å navigere. Brukere som er døve eller hørselshemmede kan få tilgang til transkripsjoner uten å måtte spille av episoden.

Brukere kan lese hele teksten av en episode, søke i episoden etter et spesifikt ord eller uttrykk, og trykke på teksten for å spille av podcasten fra det punktet i episoden. 

Transkripsjoner vil automatisk være tilgjengelige for nye episoder kort tid etter at episodene er publisert. Tidligere utgitte episoder vil bli transkribert over tid. 

Skapere som foretrekker å levere sine egne transkripsjoner, kan gjøre det via RSS-tagger eller i Apple Podcasts Connect for abonnentepisoder. 

Transkripsjoner er tilgjengelige for podcaster på iPhone, iPad og Mac med iOS 17.4, iPadOS 17.4 og macOS Sonoma 14.4. Transkripsjoner er nå tilgjengelige for over 80 millioner episoder på Apple Podcasts.