MACWORLD

Foto: Apple

Dette er watchOS 11

Helsefunksjoner og vannsport: En ny Vitals-app, deteksjon av søvnapné, og et overblikk over treningsintensiteten.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken kom Apples ulike operativsystemer ut av beta og ut til deg og meg. Deriblant watchOS 11, os'et for Apples smartur – som også er verdens mest solgte klokke generelt.

For det første får du en helt ny, helsefokusert app kalt Vitals: Der får du et overblikk over nøkkeldata relatert til din fysiske helse. Dette er søvnvarighet, pulsfrekvens under søvn, og så videre. Er det avvik fra normalen varsles du.

Søvn er, som man ser, et gjennomgangstema. Deteksjon av mulig søvnapné er også en ny nøkkelfunksjon da mange visstnok lider av denne tilstanden (der du slutter å puste når du ikke er våken) uten å være klar over det. Og det kan være alvorlig.

For øvrig er det også ny funksjonalitet og støtte for brukere som er gravide. 

For vannsport-entusiaster, spesielt kanskje surfere, er det en ny app for tidevann. Du får et overblikk over den kommende uken, med indikatorer for høy- og lavvann, og med spesielt fokus på surf spots verden over. Vi vet det er noen slike her hjemme også.

Og så må vi ikke glemme nye urskiver, og dessuten flere muligheter for personlig tilrettelegging av innhold på skjermen. Oppdateringen er som alltid gratis, og initieres fra din iPhone.

Via Apple