TEST: Huawei Watch Fit 3 | Xiaomi Redmi Watch 4

SPORTSKLOKKER: Utseendemessig har de mange likheter. En likhet de deler med Apple Watch. Derimot er både Huawei Watch Fit 3 og Xiaomi Redmi Watch 4 betydelig billigere enn klokka fra Apple. (Alle foto: Stine Marie Hagen)

Ganske like, men bare utenpå

Vi har testet de nyeste sportsklokkene fra Xiaomi og Huawei. To klokker som er forholdsvis like når det kommer til både utseende og pris. Likevel er det betydelige forskjeller når det kommer til innhold.

Utseendemessig har de mange likheter. En likhet de deler med Apple Watch. Derimot er både Huawei Watch Fit 3 og Xiaomi Redmi Watch 4 betydelig billigere enn klokka fra Apple. 

Huawei Watch Fit 3

Huawei har gjort noen endringer på sportsklokken Watch Fit, og versjon 3 har fått bredere skjerm enn forgjengeren. Til tross for større skjerm (nå på 1,82 tommer), sitter klokken pent og pyntelig på armen – selv på meg, med relativt smalt håndledd.

Vekten på klokken er 48,5 gram. Reimen er også i en passende størrelse, på 20 mm. Sportsklokken er god å ha på seg, selv om den (med den billigste reimen) kan bli noe klam under de hardeste treningsøktene og ved bruk om natten.

Det er enkelt å navigere i funksjonene, og skjermen viser klare og fine bilder. Ved få trykk kan du velge mellom en rekke treningsøkter på selve klokken. Den er utstyrt med GPS, slik at det er enkelt å holde oversikt over hvilke ruter du for eksempel har jogget eller syklet. Klokken har en vanntetthet på 5 ATM, som gjør at den kan benyttes under svømmeturen.

FESTE: Klokken fra Huawei (t.v) har standard feste-mekanisme, mens løsningen fra Xiaomi er noe mer original. Dessverre ikke til det bedre.

Både klokken og den medfølgende appen har et fint design, som gjør det enkelt å følge med på egen fremdrift. Begge deler er også utstyrt med aktivitetsringer, som oppmuntrer til daglig fysisk aktivitet ved å vise kaloriforbrenning, treningsvarighet og aktive timer. 

Klokken har meget god batteritid. Til mitt bruk – som var ganske mye under testperioden – varte klokken akkurat en hel uke før den trengte lading. Selve ladingen går i rekordfart, og klokken er klar til bruk etter bare få minutter. 

Klokken måler i tillegg generell helse. Den har innebygd pulsmåler, SpO2-overvåking, syklussporing og søvnovervåkning. 

Sportsklokken fra Huawei kommer i flere farger, og prisen varierer etter hva slags reim du velger. 

Huawei Watch Fit 3 koster fra 1799 kr til 1949 kr.

Xiaomi Redmi Watch 4

Den er noe mer klumpete og stor, sportsklokken fra Xiaomi. Skjermen er på 46 mm og bredden på reimen er på 22 mm. Likevel er ikke vekten mer enn 32 små gram. 

Selv er jeg ikke kjempefan av lukke-mekanismen. Det blir noe voldsomt. I likhet med klokken fra Huawei, blir også Redmi Watch 4 til tider noe klam å ha rundt armen.

Til tross for at skjermen er større en skjermen på Huaweis klokke, er ikke selve navigasjonsområdet særlig større. Dermed kunne uret fint vært hakket mindre, uten at det hadde gjort noe.

Du gjør ikke feil ved å kjøpe verken den ene eller den andre av disse sportsklokkene. Begge gir mye bruk for pengene.

Klokken fra Xiaomi har mange av de samme funksjonene som klokken fra Huawei. Den måler puls og søvn, gir informasjon om menstruasjonssyklus, og den hjelper deg med treningen. Ifølge produsenten har klokken over 150 sports- og aktivitetsmoduser beregnet på både innendørs og utendørs bruk. De fleste av disse må du fysisk inn på appen for å sette i gang før du begynner treningsøkten, noe som er irriterende. 

STØRRELSE: Klokken fra Huawei (t.h) er noe nettere og penere på enn klokken fra Xiaomi.

Klokken fra Xiaomi har likevel noen funksjoner som klokken fra Huawei ikke har: Med Xiaomi pay kan man betale trådløst. Klokken har også mulighet for NFC, den har kamera, og den har inkluderte sikkerhetsfunksjoner. Om  man skulle oppleve en nødsituasjon – for eksempel ute på joggetur alene i skogen – kan man presse kroneknappen tre ganger for å varsle en valgt nødkontakt. Det er en smart funksjon, som alle treningsklokker burde ha.

I tillegg kan klokken ringes med, noe som er en stor bonus.

Så har du batteritiden – den er intet mindre enn imponerende. Xiaomi Redmi Watch 4 kan du bruke i to uker før du så mye som trenger å tenke på lading. 

Xiaomi Redmi Watch 4 er også noe billigere enn klokken fra Huawei, og veiledende pris er på kroner 1190,-

Konklusjon

Du gjør ikke feil ved å kjøpe verken den ene eller den andre av disse sportsklokkene. Begge gir mye bruk for pengene. Kanskje gir Xiaomi litt mer – med tanke på både størrelse, batteritid og funksjoner.

Derimot etterlater klokken fra Huawei et noe bedre inntrykk, og en følelse av kvalitet. Den er hakket penere, og den er en super motivator. 

Jeg forsøkte å overlappe, ved å bruke begge klokkene samtidig. Klokken fra Xiaomi er muligens noe mer presis, om det ikke er sånn at den er overfølsom? Det var i alle fall klokken fra Xiaomi som ga flest skritt i løpet av en dag. Det kan man jo like. 

Til tross for at den har kortere batteritid og verken har betalingsmuligheter eller kan ringes med – så er det likevel klokken fra Huawei som er vinneren hos meg. Det var rett og slett den klokken som ga meg størst motivasjon og treningsglede, som hadde penest design, som var lettest å navigere i og som var morsomst å bruke.