(Foto: Jeanette Olsen)

Arendalsuka – se opptak av torsdagens debatter

Gikk du glipp av noen av debattene? Her kan du se opptak fra torsdag.

Computerworld ønsker å være en del av meningsutvekslingen på Arendalsuka. Sammen med kommunikasjonsbyrået Coxit, som har en etablert scene på Solsiden restaurant midt i Pollen, skaper vi en arena der vi adresserer mange av de sentrale temaene i år. 

På denne siden kan du følge alle debattene på scenen til Computerworld og Coxit under Arendalsuka. Det fulle programmet finner du her, og opptak fra debattene vil bli publisert her fortløpende når de er klare. 

Kl. 10.00

Vi er alle fremtidens eldre - men også de unge har behov for omsorg - utvikler vi de riktige løsningene for fremtiden?

Mye handler om boforhold og livskvalitet, men også politisk og økonomisk bæreevne i en tid hvor blant annet forsvar og sikkerhet gis høy prioritet. Hvordan skal vi sørge for å sikre en riktig og god utvikling av omsorgsboliger i Norge tilpasset dagens og morgendagens behov? Samtidig må vi stille oss spørsmålet om hva som skal til for å utnytte kraften i god velferdsteknologi, som kan gjøre at flere kan bo hjemme lenger?

Denne debatten handler om de vi er så glad i - men som trenger omsorg og oppfølging - i en ny og moderne tid. Det handler ikke bare om alder, for det er også mange unge omsorgstrengende, og disse vil ha tilpassede løsninger i en moderne tid. Hvordan skal vi løse disse behovene?

Medvirkende:

Rigmor Aasrud, Parlamentarisk leder, Arbeiderpartiet (tidl. statsråd)
Siri Blichfeldt Dyrland, Ordfører (Sp), Midt-Telemark kommune
Peter Talseth, Ordfører (Sp), Alstahaug kommune
Hans Christian Sandlie, Rådet for et aldersvennlig Norge og OsloMet
Per Magnus Haugen-Presthammer, COO, Clemens Eiendom
Kjell Roar Kaasa, Eiendomsutvikler/forretningsutvikling, Clemens Eiendom
Magnus Brøyn, Debattleder

Kl. 12.00

Fight or flight - politikeres kamp mot blodtørstige medier

Vi bygger opp til kveldens partilederdebatt med å stille politikerne opp mot mediene. Hvordan navigerer noen av våre fremtredende politikere og politiske partier i møtet med den fjerde statsmakt? Har vi politikere som utnytter dagens mediehverdag eller kreves det mer kritisk journalistikk - graving og granskning - for å oppveie mye av det lette og sensasjonspregede fikset? Vi utforsker strategiene som brukes for å balansere medietrykket. Vi belyser også medienes rolle i demokratiet og hvordan dette dynamiske forholdet påvirker offentlig tillit.

Medvirkende:

Veslemøy Østrem, Sjefsredaktør, Altinget
Frithjof Jacobsen, Politisk redaktør, Dagens Næringsliv
Marte Mjøs Persen, Stortingsrepresentant og medlem av Transport- og kommunikasjonskomiteen, Arbeiderpartiet
Marit Arnstad, Stortingsrepresentant, Senterpartiet
Heidi Lunde Nordby, Stortingsrepresentant, Høyre
Magnus Brøyn, Debattleder

Kl. 14.00

AI for deg og meg - blir vi kunstige eller er det virkelig intelligens der tech og mennesket møtes?

Bruk av kunstig intelligens er for hvermansen gjerne hjelp til å skrive en tale til konfirmanten eller lignende. For hvordan integreres og brukes AI i det daglige for deg og meg? Er det mest oppsider eller er det også nedsider? Vi følger opp fjorårets store tematikk.

Deltagere:

Sverre Stenseng – journalist, Computerworld
Magnus Brøyn – byråleder, Coxit

Kl. 15.00

Podkastene er blitt voksne - men er det blitt kjedelig - eller er det fortsatt mulig å overraske?

Virksomhetspodkaster kan være med på å øke synligheten til virksomheten og bygge merkevaren. Som en strategisk kommunikasjonskanal bidrar podkast til å engasjere lytterne og fange deres oppmerksomhet. Dermed kan virksomheter dele nyttige tips og få frem riktige budskap. I tillegg kan det hjelpe virksomheter med økt webtrafikk, bedre SEO og godt innhold. Vi deler innsikt med virksomheter som har lykkes.

Deltagere:

Anders Løvøy – ansvarlig redaktør, Computerworld 
Øystein Kløvstad Langberg – DnB
Magnus Brøyn – byråleder, Coxit