TEST: Netgear NeoTV 550 - God mediespiller
Av de tradisjonelle mediespillerne seiler Netgear NeoTV 550 opp blant våre favoritter.
En mediespiller kan være en rimelig og enkel løsning for å spille av musikk- og videosamlingen. Du kan også bruke den til å vise den digitalfotosamlingen på tv-en om du har familie på besøk, noe som kan være en langt bedre løsning enn å samles rundt den bærbare pc-en.
Utvalget av spillere på markedet er etter hvert stort. Mange spillere har mye felles og kan være basert på samme grunnplattform – både maskinvare- og programvaremessig. I tillegg er det en konkurranse mellom produsentene hvem som kan plassere flest funksjonalitetselementer på spesifikasjonslisten. Det er kanskje her en del går i fella, når alt for mye skal på plass. Tidvis blir resultatet at man har kastet på masse funksjonalitet, men at brukergrensensitt og ytelse rett og slett ikke er godt nok til at du får brukt det skikkelig, eller at implementasjonen rett og slett er dårlig. En stue-pc, eller HTPC (Home Theater PC) som mange kaller det, vil ofte være en bedre løsning enn mediespillerene, men da snakker vi gjerne om opp til to-tre ganger så høy pris.
Tidligere har vi testet enheter fra blant annet Popcorn Hour, A.C. Ryan, Qnap, Western Digital, Iomega, Asus, D-Link og flere andre. Denne gang er det Netgears NeoTV 550 som står for tur.
LES OGSÅ: TEST: A.C. Ryan Playon!HD2 - Rom for forbedringer
Boksen
Av tilkoblinger finner man på baksiden HDMI og RGB for tilkobling til tv, Ethernet for nettverkstilkobling, analog lydutgang og optisk SPDIF for digital lyd ut. Digital lyd kan mange kjøre via HDMI, men at man har SPDIF i tillegg gir muligheten for å koble til litt eldre surroundanlegg uten HDMI-støtte. Ønsker man trådløst nettverk kan enkelte usb-wlan-dongler benyttes, men for streaming av HD-video fra pc-er, NAS eller lignende i nettverket er kablet nettverk normalt sett å anbefale.
Størrelsen på enheten er omtrent på linje med en del mediespillere som har integrert harddisk. Dette er noe Netgear mangler, og man har heller valgt en løsning med eSATA for tilkoblin av ekstern harddisk. Vi hadde heller sett at man hadde valgt en løsning der man om så en kunne satt inn en 2,5-tommers harddisk internt i stedet. Eksterne lagringsmedier kan også kobles til via usb – to porter er på plass, én bak, én i front. I tillegg til harddisk og minnepinnner kan man her også koble til eksternt Blu-ray-drev. SD-minnekortleser er også på plass.
Det er ikke noe vifte i spilleren, og den er dermed lysløs.
Fjernkontrollen er IR-basert og minner oss en del om fjernkontrollen vi har sett sammen med en del spillere fra Popcorn Hour og Syvio. Fjernkontrollen gir direkteaksess til mye og rekkevidde og «bruksvinkel» virker god. Det er ikke opplyste taster, men de tildels noe selvlysende. Så veldig enkelt å se i litt dårlig belysning er de ikke.
Det er mulig å koble til usb-tastatur til enheten. Dette kan under førstegangs oppsett være praktisk for blant annet raskere skrive inn brukernavn og passord på nettverksressurser.
LES OGSÅ: TEST: WD TV Live Hub - Godbit til tv-benken