TEST: Bitfenix Survivor - Praktisk og flyttbart?

Bitfenix retter sitt Survivor-kabinett blant annet mot LAN-party-deltagere.

Publisert Sist oppdatert

Survivor er det andre kabinettet fra produsenten Bitfenix. Deres første kabinett, Colossus, test vi i fjor høst. Med Survivor er størrelsen skalert ned, samtidig som man har lagt opp til at det skal være enklere å frakte kabinettet med seg – det samtidig som det er plass til vanlige ATX-hovedkort, store grafikkort og en haug lagringsmedier. På toppen av kabinettet har man et bærehåndtak som kan felles opp, og bak har man mulighet for å sette på en låseløsning for at ingen skal kunne stikke av med for eksempel mus og tastatur. Bærehåndtaket er imidlertid ubehagelig og skjærer litt mot hendene. En oppbygd pc med dette blir ganske tung, og det blir raskt ubehagelig å benytte dette til mer enn en kort forflytning av pc-en.

LES OGSÅ:

TEST: Cooler Master HAF X - Kabinett for kraft-pc-er

Å si at det er et lite kabinett blir feil. Kabinettet er egentlig på størrelse av mange vanlige minitårnkabinett, men samtidig er kabinettet mindre enn mye av det man ellers ser rettet mot avanserte spill-pc-er. Kabinettet er i stål og veier cirka 10 kilo. Aluminium hadde vært en fordel når man skal frakte pc-en, men samtidig trenger det i praksis ikke bli så veldig stor forskjell. Rimelige aluminiumskabinettet får gjerne ikke en like god byggkvalitet på grunn av at det benyttes tynn aluminium.

Kabinettet leveres med to medfølgende vifter på 20 cm – disse er plassert i topp og i front. Kabinettet har ikke egne justeringsmuligheter for disse, men en del hovedkort kan i dag regulere dem. Alternativet blir også en separat løsning for justering. Viftene er på sin standardhastighet ikke direkte støyende, men samtidig et godt stykke unna stillegående.

USB 3.0-portene på kabinettet kan benyttes som USB 2.0-porter dersom man ikke har USB 3.0-støtte. De er også lagt opp slik at de kan kobles til eksterne usb-porter på et tilleggskort for USB 3.0.

LES OGSÅ:

TEST: Fractal Design Define R2 - Rimelig high-end-kabinett

I praksis

Kabinettet har for så vidt en kurant struktur innvendig, og det er lagt opp hull for å føre kabler på baksiden av hovedkortplaten. Det er også hull i denne platen slik at prosessorkjøler med feste under hovedkortet kan settes på eller byttes uten at hovedkortet må skrus ut. Det er to moduler med totalt seks 3,5-tommers diskbrønner og en 2,5-tommers-adaptere følger med. Har man et veldig langt grafikkort, kan den ene diskbrønnen fjernes.

Vi vet ikke om det er med hensikt at Bitfenix har gjort kabinettet vanskelig å åpne. For å åpne sidedekselet må to plastbraketter som er skrudd fast bak fjernes, samt dekselet i front. Dette gjør det ganske enkelt svært tungvint å komme inn i pc-en. I tillegg satt sidedørene veldig hard på og ble litt bøyd i bakkant etter at vi måtte tvinge dem opp med skrujernet. Noen vil kanskje si at det er greit med tanke på å la pc-en stå ubevoktet på et LAN-party, men vi mener at en lås hadde vært en bedre løsning.

Som sagt kan diskbrønnmodulen fjernes for å gi plass til ekstra lange grafikkort. Dette er for så vidt en praktisk løsning. Diskbrønnen har imidlertid en svært dårlig låsemekanisme – hos oss fungerte den rett og slett ikke. Det er ikke akkurat fare for at modulen skal falle ut, men det er litt upraktisk at den er løs når disker skal monteres.

LES OGSÅ:

TEST: Bitfenix Colossus - Oppmerksomhetssyk pc-kasse

På toppen av kabinettet finner man fire usb-porter (derav to USB 3.0-kompatible), eSATA-port, hodetelefonutgang, mikrofoninngang og knapp for å slå av/på det røde lyset i vifter og logo.

Det blir ganske mye kabler for frontpanel, vifter, lys i vifter/logo og disse er i utgangspunktet lagt litt upraktisk opp, slik at de blir i veien når man ellers skal legge kabler til disker osv.

Konklusjon

Oppsummert er vi ikke så veldig imponert over Bitfenix Survivor. En del av løsningene med kabinettet er rett og slett upraktiske, og det blir ikke spesielt lett å bygge i. Med en prislapp på 800 kroner er det for så vidt ikke et dyrt kabinett og i seg selv ikke et dårlig kabinett – bare upraktisk...

Vi hadde nok helt klart heller gått for et annet kabinett i dette segmentet, for eksempel ut i fra en del modeller som finnes fra Fractal Design, Cooler Master og flere andre.

LES OGSÅ:

TEST: Fractal Design Array Mini - Perfekt for hjemmeserveren?