TEST: Razer Orochi og Kabuto - Avansert til den bærbare
Med bærbare som duger til både spill tunge programmer kan det være greit med en skikkelig bærbarmus.
I dag begynner selv relativt rimelig bærbare å bli raske nok til å kjøre både tunge programmer og det meste av spill. Legger du litt mer penger i det kan du få en bærbar som byr opp til en virkelig fartsfest, være seg du skal bruke den til bilde- eller videoredigering, eller til spill og hd-video.
Derfor har utstyrsprodusenten Razer sett seg ut et nytt marked. De har nemlig lansert to produkter av det relativt avanserte slaget, rettet mot bærbarbrukere som trenger skikkelig utstyr når de er ute og farter.
Godt tospann?
Razer Orochi er en liten og avansert trådløs mus, mens Kabuto er en liten og tynn musematte som også fungerer som skjermbeskytter for den bærbare. Tanken er nok at du skal kjøpe begge to. Hvorvidt det er en god løsning er noe av det vi har prøvd å finne ut av.
Razer Orochi minner aller mest om en miniutgave av Razer Mamba, en lynrask og trådløs spillmus vi har testet tidligere. Designen er nær sagt identisk, rent bortsett fra at Orochi er krympet markant. Designen er nøytral, slik at den passer både høyre- og venstrehendte.
Musen er utstyrt med lasersensor som støtter opp til 4 000 dpi i kablet modus. Dermed kan du få musen til å reagere virkelig lynraskt. Hastigheten er justerbar, slik at du kan ha lav hastighet ved presisjonsarbeid, og høy hastighet hvis du skal spille. Orochi leveres med usb-kabel du kobler til i front, slik at du slipper å tappe batteriet unødig. Uten kabel kreves det at pc-en har Bluetooth, det følger nemlig ikke med noen mottaker med Orochi. I trådløsmodus støttes hastighet opp til 2 000 dpi.
Orochi drives av to vanlige AA-batterier. Levetiden på disse viste seg i vårt tilfelle å være relativt kort. Etter to dager var det tomt, Orochi gikk nemlig aldri i noen form for hvilemodus.
Razer Orochi har omtrent samme design som Mamba, men størrelsen gjør at den ikke ligger like godt i hånda. I en voksen neve føles den rett og slett litt for liten, og uansett hvordan vi holdt den endte vi opp med at enten lillefingeren eller ringfingeren lå inntil en skarp kant på siden av musa. For litt mindre hender fungerte den imidlertid fint.
Rent presisjonsmessig fungerer musa godt, selv om den tidvis ikke virker like bra som større varianter. Det kan nok ha noe med størrelsen å gjøre. Hastigheten er det imidlertid ikke noe utsette på. Både i kablet og trådløs tilstand er musen lynrask.
Totalt sett er Orochi et godt valg, gitt at man har god råd og ikke alt for store never. Vi synes prisen er vel stiv, god ytelse til tross. Rundt 800 kroner er mye for en mus som i all hovedsak er tiltenkt brukt de gangene du er ute av huset eller kontoret.
Samtidig som de kom med den lille bærbarmusa lanserte Razer også den lille musematta Kabuto. Også denne er beregnet for bruk på farten. Kabuto er en liten og svært tynn stoffmatte. Tanken er at den skal ligge mellom tastaturet og skjermen når du frakter pc-en, og slik beskytte skjermen fra tastene.
Tanken bak Kabuto er god. Matta er liten, lett og enkel å frakte med seg. Å ha litt beskyttelse mellom tastatur og skjerm er heller ikke å forakte. Dessverre er Kabuto svært treg. Vi testet den med en rekke forskjellige mus, alle med godt over snittet glatte føtter, uten å finne noen som taklet matta bra. Razer Orochi var faktisk en av de tregeste, og det føltes nær sagt ut som om musen hang igjen i matta.
Konklusjon
Er du ute etter en spillmus du lett kan frakte med deg, er Razer Orochi det mest åpenbare valget. Med lynrask lasersensor og god presisjon kan den brukes til både jobber som krever høy presisjon og til spill som krever raske bevegelser. Ulempen er imidlertid at den føles litt liten for en voksen neve, samt at prisen er relativt høy – bruksområdet tatt i betraktning.
Når det gjelder Kabuto er det ikke all verdens positivt å si. Det er for så vidt fint med en beskyttelse mellom skjerm og tastatur, og den er behagelig å ha hånda på. Dessverre er den så treg at den ikke duger spesielt godt som musematte.
|
|