Test av Kingston HyperX: Hyper minnepinne

HyperX er de raskeste usb-minnepinnene fra Kingston. Hvor raske er de?

Publisert Sist oppdatert

HyperX er navnet Kingston bruker på minnemoduler for entusiaster som ønsker best mulig ytelse. Nå tar de også i bruk navnet for sine raskeste usb-minnepinner.

Kingston Datatraveler HyperX USB Drive leveres med 2, 4 og 8 gigabyte kapasitet. I motsetning til blant annet OCZ og Corsair, som vi i det siste har testet flere minnepinner fra, har Kingston ikke noen 16 eller 32 gigabyte-versjon av sin raskeste modell. Når vi snakker om slik lagringskapasitet kan det være aktuelt å overføre ganske store datamengder.

Ytelsen mellom usb-minnepinner varierer stort, og Kingston retter sin HyperX-modell på de som ikke ønsker å måtte vente for lenge på at overføringsoperasjonene skal bli ferdig.

Utformingen for minneminnen er relativt tradisjonell. Man kan merke seg at usb-porten kan trekkes inn i minnepinnen slik at den er beskyttet. Vi ser på en slik løsning som bedre enn et deksel. Undertegnede har en del usb-minnepinner, men for de fleste har dekslene blitt gjenglemt ett eller annet sted...

Kingston leverer ikke med spesiell programvare. Riktignok får man ti dagers World of Warcraft-tilgang med på kjøpet. Ser vi på programvaren en del aktører leverer har konklusjonen ofte vært at en del gratisprogrammer kan gjøre en bedre jobb - for eksempel for kryptering, sikkerhetskopiering og synkronisering.

LES OGSÅ: Slik bruker du Truecrypt

Ytelsen

Kingstons spesifikasjoner er opptil 30 megabyte i sekundet for lesing og 20 megabyte i sekundet for skriving. Ved overføring av store filer, på flere titalls megabyte eller mer, klarer vi å reprodusere tallene fra Kingston. På litt mindre filer faller ytelsen, hvilket er vanlig og i samsvar med andre minnepinner vi har testet. For eksempel på kopiering av en større mengde bilder i størrelsesorden 1 til 5 megabyte synker skriveytelsen til cirka 8 megabyte per sekund. Likevel – dette er et relativt godt resultat.

Ytelsen er med andre ord god, og betydelig bedre enn svært mange av minnepinnene på markedet. Spesielt er det skriveytelsen som er bedre enn for mange «standardminnepinner».

Datatraveler faller totalt sett litt bak Corsair Flash Voyager GT og Flash Survivor GT. Spesielt når det er snakk om større mengder små filer blir Corsairs minnepinner raskere.

HD Tach 3HD Tach viser sekvensiell lese- og skriveytelse. Kingson HyperX leverer her meget gode tall opp i mot andre usb-minnepinner vi har testet den senere tid. Dette blir imidlertid en syntetisk test...

Robocopy På overføring av bilder er lesehastigheten relativt jevn mellom de forskjellige minnepinnee. Kingston tilbyr også høy skriveytelse, men ikke like høy som Corsairs GT-modell.

På store filer, som er flere hundre megabyte, har Kingston bedre ytelse enn Corsair GT. Spesielt leseytelsen er bedre.

Vårt sett av små filer består av flere tusen filer varierende fra 1 kilobyte til 1 megabyte. Vi ser at alle har relativt lav skriveytelse, men at Corsairs GT kommer best ut av det.

Konklusjon

Kingston Datatraveler HyperX USB Drive tilbyr god ytelse. Problemet blir imidlertid prisen. Prisen for 8 gigabyte-modellen er cirka 1000 kroner. Dette er faktisk en høyere pris enn for Corsairs Flash Voyager/Survivor GT på 16 gigabyte, som er raskere på en del områder. Har man ikke de støste kravene til ytelse får man også Corsairs ikke-GT-modeller i 32 gigabyte-versjoner til omtrent samme pris, men man kan merke seg at den har vetydelig lavere ytelse - spesielt på skriving.

Produktet i seg selv er bra, men så lenge prisen ligger på nivået det gjør i skrivende stund, er ikke dette et produkt vi kan anbefale.

Kingston Datatravler HyperX 8GB

Pris: Ca. kr 1 000 inkl. mva.Internett:www.kingston.com

+ God ytelse. Praktisk beskyttelse av usb-kontakt.- Altfor høy pris.

LES OGSÅ: Minnepinne for forretningsfolk