Et godt år for Atea Norge
Med et samlet årsresultat på NOK 308 millioner, investerer Atea ytterligere i rekruttering og kompetanseløft.
Atea kan juble. Omsetningen for 2018 ble NOK 8,7 milliarder. Det er opp 5,6 prosent sammenlignet med i fjor, og samlet årsresultat var NOK 308 millioner.
I løpet av året som har gått har it-selskapet blant annet kjøpt opp analysespesialisten Sherpa. Dette for å møte den store etterspørselen etter dataekspertise.
Utover dette har it-selskapet fått komme inn i NSMs godkjenningsordning for it-sikkerhet.
Innen bærekraft har selskapet vært med å starte FN-nettverket Global Compact Nettverk Norge, og gjentatte ganger belyst at en bærekraftig forretningsmodell er fremtiden.
Datadrevet
I takt med markedsendringer drevet frem av teknologi, rigger Atea Norge seg for å tilfredsstille kundenes behov.
– Norge er «utsolgt» for digital kompetanse og derfor viktig at Atea, som storaktør, utvikler dette for å hjelpe våre kunder, sier Atea Norges administrerende direktør, Michael Jacobs, og fortsetter:
– Enhver virksomhet må i dag være datadrevet for å lykkes, og vi opplever økt etterspørsel etter rådgivning på dette forretningsområdet. Vi har derfor både investert i interne kunnskapsløft og hentet flere flinke folk med bakgrunn innen innsikt, analyse og skytjenester – gjennom ansettelser og oppkjøp, sier han i en pressemelding fra selskapet.
Sikkerhet på agendaen
I januar lanserte Regjeringen en tydelig satsing på it-sikkerhet og vil bruke totalt 1,6 milliarder kroner til tiltak på feltet. Omfattende cyberangrep og -spionasje skjer stadig oftere og trusselen er stor, hvilket både Visma og Huawei tidligere denne uken er beviser på, skriver Atea i meldingen.
Selv har Atea dette området blant sine aller høyest prioriteringer.
– Behovet for riktig kompetanse har vi flagget lenge, og vi er derfor svært stolte av å komme inn i NSMs godkjenningsordning som leverandør av it-sikkerhetstjenester. Dette er en stjerne som henger svært høyt, og vi har allerede en merkbar økt konkurransekraft på feltet, sier Jacobs i meldingen.