NYHETER:

Skip tilhørende Norwegian Cruise Line Holding. (Foto: NCLH)
I SKYEN: Skipene holder seg på havet, men Norwegian Cruise Line Holdings it-systemer er i skyen. (Foto: NCLH)

Cruiser videre i skyen

Norwegian Cruise Line Holding seiler opp i AWS-skyen og flytter kjerneoperasjonene fra in-house til skydrift.

Norwegian Cruise Line Holding Ltd. er et av de de første cruiseselskapene som flytter kjerneoperasjonene til skyen. I samarbeid med AWS skal selskapet kutte behandlingstider, øke tilgjengeligheten i høysesonger og forbedre gjestens cruiseopplevelser.

Georgious Mortakis, informasjonssjef og informasjonssikkerhetssjef i NCLH, sier han på vegne av selskapet er stolt over å være i bransjens førersete for skyteknologi.

– Overgangen fra egne servere til AWS, har gitt oss betydelige ytelsesforbedringer. Noe som lar oss innovere raskere for å levere enestående opplevelser for ansatte, gjester og partnere. Under vårt største reservasjonsrush noensinne i november, håndtere vi rekordvolumer uten noen som helst form for ytelses- eller tilgjengelighetsproblemer.

Mengder av servere flyttet

Den 15 måneder lange overgangen innebar flytting av over 100 applikasjoner og tusenvis av servere og datasentre til skyen. Underveis jobbet NCLH tett med AWS som veiledet i moderniseringen av gamle systemer. Resultatet er økt tilgjengelighet, bedre ytelse og raskere responstid. Spesielt under høysesonger og kampanjer.

Selskapet har i tillegg integrert DevSecOps i utviklingsprosessene. Noe som gjør sikkerhet til en naturlig del av programvareutviklingen i tillegg til at det reduserer risikoen for menneskelige feil og sårbarheter.

Økt bruke av kunstig intelligens

Med AWS-overgangen fullført, ser NCLH frem til å utnytte kunstig intelligens for å ytterligere forbedre sine operasjoner. Selskapet planlegger å bruke AWS sine analysetjenester, maskinlæring og generativ kunstig intelligens for å raskt utvikle funksjoner og tjenester.

AI-basert innsikt vil bidra til å tilpasse aktiviteter og fasiliteter om bord basert på gjestenes preferanser. I tillegg skal det brukes for å effektivisere logistikk og håndtering av forsyningskjeden.

Steven M. Elinson, Director Services Sector i AWS, sier NCLH er godt rustet til å utnytte skyens fleksibilitet, skalerbarhet og innovasjonskraft.

– Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med NCLH i neste kapittel av skyreisen.