TEST: HP Dragonfly G2

FORELSKET: HP har truffet innertier med designet, men holder innmaten mål? (Foto: HP)

Øyenstikker og hjerteknuser

HP er ute med annengenerasjons Dragonfly, og er så pen at vi ikke lenger vet om det er det som er inni som teller.

Publisert Sist oppdatert

Vi ble småforelsket da vi en måned før nedstengingen av landet først ble introdusert for HP’s forretningslinje av pc-er med Dragonfly. Nå har selskapet rettet opp i noen av de små manglene vi fant, men heldigvis gjort lite med utseendet.

Dragonfly kommer i en meget pen blåfarge, kombinert med en enkel og stilig hengsel-løsning som lar deg brette tastaturet helt rundt, samt tydelige, men vel-designede høyttalere på siden av tastaturet. Den hinter definitivt opp mot ledelsen i bedriften, og ser dyr ut selv på avstand. Vi er hodestups forelsket i utseendet og fargen, og håper andre produsenter ser til HP for designet (en setning vi ikke trodde vi skulle skrevet noensinne).

Lettvekter

I dette tilfellet bedrar heller ikke skinnet, og HP har pakket godt med ytelse inn i en liten pakke. Dragonfly er ekstremt lett; selv med den ekstra store batteripakken veier den snaut mer enn en liter H-melk; bare så vidt over kiloen. Det er greit å vite at det er mulig å få en enda mindre batteripakke til Dragonfly, men det du sparer i vekt går ikke helt opp med det du dermed taper i batteritid. For batteritiden med det store batteriet er helt grei, litt som forventet fra en forretnings- bærbar i dette segmentet; rundt åtte-ni timer med aktiv jobbing eller video.

På innsiden av vår testmodell finner vi en 11-generasjons i7-prosessor, samt 16 gigabyte RAM. Mer enn nok for de fleste oppgaver, men det er også muligheter for å oppgradere både minne og lagringsplass. Ytelsen er god, og i grunn akkurat som forventet med pris og komponenter i tankene. Det er med andre ord ikke de helt store overraskelsene her.

Greit tastatur, god skjerm

Tastaturet er meget godt, selv om HP har valgt å gi bort litt tomteplass til uforholdsmessige store høyttalere. Det fungerer likevel godt, og chicklet-tastene kombinert med et TKL-oppsett gir en behagelig opplevelse selv med litt store hender.

Skjermen er rimelig standard, med Full-HD oppløsning og 13.3 tommer. Igjen har HP valgt å gå for et 16:9 format på skjermen, mot den kanskje mer populære 4:3-formatet i dette segmentet. Tets-modellen kommer også med et innsynsfilter, der du kan slå på en bryter som gjør det (nesten) umulig å se hva som står på skjermen fra siden. Kjekt om du jobber med sensitive ting, men vi syntes innsynsfilteret dreper litt vel mye av lysstyrken og skjemmer den ellers glitrende skjermen.

Igjen velger HP å gi deg en fysisk bryter som hindrer kameraet å kjøre; et webkamera som ellers er helt ok i videomøter. Her skinner dog de store høyttalerne og Dragonfly G2 er glimrende for videomøter selv uten å koble til andre lyd-enheter. Museplaten fungerer som forventet, og en medfølgende penn gjør kanskje nettbrett-moduset til HP attraktivt for noen.

Dyr

I denne klassen, typisk et segment der bedriften betaler, er det ikke uvanlig at prisen blir liggende et sted mellom 20.000-30.000. Det er uten tvil en dyr sum, og det kan være verdt å se hva du får om du velger å gå litt opp i vekt eller skjermstørrelse.

Konklusjon

Det er vanskelig å bevege seg i jungelen av premium-bærbare i denne prisklassen, og vanskelig å skille mellom konkurrentene. Da er det greit at HP skiller seg ut med farge og design, og med konkurrenter som Dells XPS 13 og Surface gjelder det å skille seg litt ut. Det lykkes HP godt med, og er dermed enkel å anbefale.