NYTT OM NAVN:

Celise Skaar, global leder for bærekraft i Cegal. Foto: Cegal
NY JOBB: Celise Skaar er ansatt som global leder for bærekraft i Cegal. (Foto: Cegal)

Cegal ansetter Celise Skaar som global leder for bærekraft

Selskapet, som er et it-selskap innen energisektoren, leverer industriell programvare og ønsker å samtidig bidra til det grønne skiftet.

Celise Skaar er kjent for mange som engasjert samfunnsdebattant og har publisert kronikker og stilt opp i debatter i alle de store mediene. ifølge Cegal.

– Jeg er svært glad for å få muligheten i Cegal. Cegal har en tydelig og forpliktende visjon; å være et ledende, globalt teknologiselskap for energiindustrien. Samtidig har selskapet satt seg svært ambisiøse mål innen ESG (Environmental, Social and Governance – red. anm.). Det gjør stillingen ekstra spennende for meg som elsker å jobbe med både teknologi og bærekraft. Jeg vil bidra til at Cegal blir ledende globalt på begge områdene, sier Celise Skaar.

Hun ser frem til å bidra til at Cegal blir ledende på både teknologi og bærekraft, spesielt i en energibransje som står foran store endringer med digital transformasjon og overgang til fornybare energikilder. Hun vil integrere ESG-prinsipper i Cegals beslutningsprosesser og operasjoner.

– Jeg vil også støtte våre kunder i deres eget ESG-arbeid. Mange opplever at bærekraftbegrepet er lite konkret og vanskelig å forstå. Jeg håper å ta med meg en mer pragmatisk og praktisk tilnærming til bærekraftarbeidet og sette sammen konkrete løsninger som gir bærekraftige resultater, sier Skaar.

Vil bli ledende på både teknologi og bærekraft

– Celise er strukturert, analytisk og initiativrik og har en dyp lidenskap for teknologi og bærekraft. Hos revisjons- og rådgivningsselskapet BDO har Celise fungert som en nøkkelressurs innen bærekraft som rådgiver i avdelingen for samfunns- og forretningsutvikling. Der har hun jobbet med private og offentlige virksomheter innen et bredt spekter av oppgaver på tvers av ulike bærekraftområder. Denne erfaringen blir viktig når vi nå skal styrke vårt bærekraftarbeid ytterligere, sier Cegals konsernsjef Dagfinn Ringås.

Cegals visjon er å bli et ledende globalt teknologiselskap som bidrar til en mer bærekraftig fremtid gjennom sin spesialisering på energi. Derfor har selskapet jobbet lenge og målrettet med ESG.

Celise Skaar begynner i sin nye rolle hos Cegal i september og vil være basert på Oslo-kontoret.