TEST | HMD Barbie Phone:

IKKE FOR ALLE: Dette er ikke telefonen jeg vil anbefale til CEO-en, CTO-en eller CFO-en. Men hvem vet – de kan jo ha bruk for litt rosa digital detox, de også. (Foto: HMD)

En gavepakke med rosa nostalgi

HMD har gått sammen med Mattel. Resultatet er en knall rosa fliptelefon med nostalgisk touch, laget for mindre nettsurfing og færre digitale forstyrrelser. Hi, Barbie Phone!

Publisert Sist oppdatert

Den nye mobilen fra HMD, Barbie Phone, tar meg umiddelbart tilbake til fortiden.

Først til begynnelsen av 2000-tallet og de første fliptelefonene.

Deretter til slutten av 90-tallet, og en fargesprakende Nokia 5110 med spillet Snake.

Og helt til slutt, til begynnelsen av 90-tallet. Øverst på ønskelisten julen 92 lå nemlig en langhåret rosa drøm av en dukke, ved navn "Totally Hair Barbie". 

HMD Barbie Phone er en rosa fliptelefon, som selvfølgelig lar deg spille Snake. Eller, unnskyld – "Malibu Snake". 

Alt en jente kan drømme om. Eller?

Lek og moro

HMD, som produserer Nokia-telefoner, har slått seg sammen med Mattel. Resultatet er HMD Barbie Phone.

Dette er plastic fantastic på sitt beste. Mobilen er knall rosa, med speil.

Ut av smykkeskrinet (ja, for telefonen kommer selvfølgelig i et rosa smykkeskrin) får man en hel liten gavepakke:

Mobilen, en rosa USB-A til USB-C-kabel, klistremerker, en perlebesatt mobilstropp, ekstra deksler (hele to stykker!!), en renseklut (til speilet på fronten av mobilen) og ikoniske Barbie-charms. 

Dette er gøy for unga altså.

POKKER TA: Jeg rakk ikke snakke med Ken ...

Når det kommer til utseendet, er denne mobilen absolutt Barbie verdig. Dette er plastic fantastic på sitt beste. Mobilen er knall rosa, med speil. 

Hi, Barbie 

Det første som møter deg når du skrur på den splitter nye Barbie-telefonen er et "Hi, Barbie", og selvsagt – et ubesvart anrop fra Ken. 

... Og et hav av rosa taster! Hjelp, her er det mye å gjøre seg kjent med. Man skjønner plutselig hvor mye enklere det faktisk er med touch-skjerm.

DIGITAL DETOX: Mange gode tips å få fra Barbie.

Så er heller ikke HMD Barbie Phone laget for at du skal sitte å fikle med den i time etter time.  Barbie Phone lar deg bruke internett, om du vil. Men kvaliteten er så dårlig, og skjermen så liten, at det ikke er verdt å bruke nevneverdig med tid på. Derimot oppfordrer telefonen deg til å ta en "digital detox". På telefonen får du 9 Barbie-tips, med opplysninger om hvor gøy du kan ha det offline, og med oppfordringer som å lage deg teknologifrie soner i ditt eget drømmehus. Mobilen kommer med beroligende lyder, tidsinnstillinger for meditasjon og påminnelser om egenomsorg.

Det er med andre ord mye gøy med Barbie Phone. Telefonen er designet med Barbie-bakgrunner og Barbie app-ikoner. Tastaturet har skjulte designelementer med palmetrær, hjerter og flamingoer som lyser i mørket. Om du skriver BARBIE ved å trykke *#227243# får du en overraskelse.  

I tillegg digger jeg at Snake er en del av pakka. Den sultne slangen er tregere enn jeg husket, men så har den riktig nok fått seg en skikkelig Malibu-makeover også. På Barbie Phone er eplene byttet ut med vannmeloner. Som seg hør og bør.

ROSA: Barbie Phone kommer i et rosa smykkeskrin, med masse rosa tilbehør <3

Barbie, eller eieren av en Barbie Phone, får dessverre ikke tatt selfier. Kameraet på 0.3 MP gir bilder av Y2K-kvalitet. Dette er på ingen måte en bildetelefon. HMD Barbie Phone er derimot overraskende god å snakke i. Lyden var bedre enn forventet. Så var kanskje ikke forventningene skyhøye heller ...

Til en Barbie-fan

Dette er nok ikke telefonen jeg vil anbefale til CEO-en, CTO-en eller CFO-en, selv om de helt sikkert hadde hatt godt av en digital detox, de også. 

Barbie Phone er nok mer en gimmick enn noe annet, men jeg er helt sikker på at den vil falle i smak hos mange av den yngre garde. Om jeg var ung i dag, og skulle mase meg til å få min aller første mobiltelefon, er jeg helt sikker på at denne hadde stått øverst på ønskelista.  

EDIT: Jeg er fortsatt litt ung. Og herligheten koster kun 1490,-. Det er godt mulig denne havner i handlekurven neste gang jeg besøker Elkjøp. Bare sånn for gøy, lissom.