MACWORLD

Foto: Bluetooth SIG

Bluetooth 6 annonsert

Nye funksjoner kan forbedre Find My på iPhone, eller bilnøkler over telefonen. Men først i iPhone 17?

Publisert

Bluetooth er så allstedsnærværende at det er vanskelig å tenke at man skulle klare seg uten.

Nå er kravspesifikasjonen for v6.0 publisert, og dermed kan også nye produkter basert på BT6-brikker komme på markedet. 

Nå hender det at spekken er klar såpass tidlig før den endelige utgaven er ratifisert at funksjonaliteten dukker opp relativt raskt. Når det gjelder blåtann så er man avhengig av storskalaproduksjon når dette ikke er moduler som er integrert i andre radiobrikker.

Det vil være naturlig å tenke at neste års iPhone 17 vil være første smart-telefon fra Apple til å støtte denne nye standarden. 

Det er seks nye funksjonaliteter som stikker seg frem for Bluetooth v6.0:

Bluetooth Channel Sounding: For å bestemme retning og avstand mellom to BT-enheter ikke ulikt UWB (tenk AirTags).

Decision-Based Advertising Filtering: Raskere å scanne og finne BT-enheter fordi din enhet kan finne en annen enhet på primær-radiokanalen og bruke denne informasjonen til å bestemme hva det skal søkes på iden sekundære kanalen.

Monitoring Advertisers: For å forbedre effektiviteten i vert-enheter ved at disse ikke sender ut flere identifikasjons-kall til tilkoblede enheter.

ISOAL Enhancement: Forebedre latency og pålitelighet for enheter som bruker Isochronous Adaptation Layer.

LL Extended Feature Set: Opplysninger om hvilke funksjoner på koblede lag som hver enhet støtter. For å støtte utvidet Bluetooth LE.

Frame Space Update: Lar tilkoblinger ha variable istedenfor faste intervaller. Kortere intervall kan øke throughput for enheter som LE lydenheter, fitness trackere, samt det å laste ned firmware-oppdateringer.

Via macworld.com