TEST | PocketBook InkPad Color 3:

FARGEFORBEDRING: Jo da, fargene er bedre enn hos forgjengeren. Likevel er de fortsatt noe duse og blasse. For de som liker lesebrett er dette absolutt et godt alternativ. Men til prisen, på 3890 kr, sverger jeg fortsatt til papirbøker. (Foto: Stine Marie Hagen)

Et greit alternativ til papirboka

PocketBook InkPad Color 3 har forbedret fargeoppløsningen og kommer med et helt fantastisk drøyt batteri. Like drøyt som prisen. 

Sommertid er lesetid. I år har jeg byttet ut papirboka med  lesebrettet PocketBook Inkpad Color 3. 

Jeg vil nok alltid foretrekke papirboka, men InkPad Color 3 er et greit alternativ. 

Lesebrettet kommer med en "E-ink Kaleido 3"-fargeskjerm på 7,8 tommer.

Kaleido er en type skjerm som primært er ment for lesebrett. Den er basert på den originale gråtone-skjermen med et separat fargelag. 

Jeg liker størrelsen på nettbrettet, men er fortsatt ikke helt overbevist når det kommer til fargene.

Skjerm og farger

InkPad Color 3 tilbyr et fargebilde på 936 x 702 piksler eller svart/hvitt-bilde på 1872 x 1404 piksler. PocketBook har forbedret fargeoppløsningen siden forrige modell, noe som gjør at bildebøker, magasiner og tegneserier skal komme enda mer til sin rett. Om du er vant til å lese på mobil eller nettbrett, kan du likevel bli skuffet. Det er fortsatt duse og blasse farger som møter deg når du skrur på skjermen.

Men så er det vel også en mening med det. Som at det skal være mer skånsomt for øynene. Og gode leseforhold: Jeg har testet lesebrettet i skummende mørke og lysende sol. Med litt justeringer av lysstyrke og fargetemperatur takler skjermen begge deler med bravur. Lesebrettet har derfor fungert like bra på stranda som på sengekanten.

InkPad Color 3 veier 267 gram, har en klassisk utforming med både tradisjonelle knapper i bunnen og berøringsskjerm. Med den nette og fine størrelsen, og rille-teksturen på baksiden, ligger lesebrettet godt i hånda. Det er også enkelt for meg å kontrollere enheten - til tross for at jeg er venstrehendt.

Innhold

I biblioteket ligger det et knippe gratis-bøker, men du kan også kjøpe lesestoff direkte i brettet. InkPad Color 3 støtter de vanlige tilkoblingsmetodene som Bluetooth og wifi for overføring av filer, men har også støtte for audio via Bluetooth eller USB-C inngangen på undersiden.

Batteritiden er intet mindre enn fantastisk. Med det store batteriet på 2900 mAh, har du mange timer med lesing foran deg. Det er gull. 

Ellers kommer lesebrettet med 32 GB intern lagring, firekjerners prosessor, innebygde ordbøker med 11 forhåndsinstallerte språk og et Linux-basert operativsystem.

Lesebrettet er kompatibel med flere formater; 21 bokformater, seks lydbokformater og fire grafiske formater. I tillegg har du mulighet til å høre på lydbok. InkPad Color 3 kan også brukes til å ta notater, bruke kalkulator eller til å spille spill som sjakk og sudoku. Det fungerer helt greit. 

Batteritiden er intet mindre enn fantastisk. Med det store batteriet på 2900 mAh, har du mange timer med lesing foran deg. Det er gull. 

Prisen på 3890 kr synes jeg derimot er noe drøy. Man får tak i mange gode papirbøker til den prisen ...