TEST | Google Pixel 9 Pro Fold:

OPPDATERT: Den brettbare telefonen fra Google har fått et helt nytt design og en formfaktor som imponerer. Den er også tynnere enn forgjengeren. (Skjermdump: Elkjøp)

Tynn og smidig fold-telefon fra Google

Blant de nye Pixel-telefonene finner vi en oppgradert versjon av den tidligere Pixel Fold 1, som aldri var tilgjengelig for salg i Norge. 9 Pro Fold får du kjøpt her til lands, og den kommer med mange gode og interessante oppgraderinger. 

Publisert Sist oppdatert

Det første jeg la merke til med Google Pixel 9 Pro Fold var designet, som etter min mening ser ut som en ny generasjon i forhold til den tidligere Pixel Fold-telefonen. 

9 Pro Fold har fått et nytt kamerasystem. Dette er plassert for seg selv i venstre hjørne, noe som gir en strøken og moderne look. 

Den ytre skjermen er nå på 6,3-tommer, og har omtrent samme størrelse og form som en vanlig telefon. 

På innsiden finner vi en større 8-tommers brettbar skjerm, med mindre rammer som stikker ut. 

Telefonen har blitt både lettere og tynnere.

Telefonen har blitt både lettere og tynnere. Med en vekt på  257 gram og en tykkelse på 5,1 mm fullt utbrettet – og 10,5 mm  sammenslått –  er Pixel 9 Pro Fold blant de smaleste fold-telefonene på markedet.

Funksjoner og ytelse 

Telefonen har fått en bemerkelsesverdig oppgradering på innsiden, med den kraftigste chipen Google har laget hittil – nemlig Tensor G4, som nå gir overraskende 16 GB RAM. Det er en økning fra fjorårets 12 GB. 

Dette betyr at du kan utføre enda flere kompliserte oppgaver; som krevende spill og programmer. Disse funksjonene fungerer ekstra godt når skjermen er brettet ut. Da  gir telefonen meg nesten følelsen av å være et fullverdig nettbrett – formfaktoren er perfekt for film, serier og spill. 

9 Pro Fold kan håndtere krevende spill og tung programvare uten problemer, og den nye kjølesystemet er redesignet for bedre håndtering av krevende applikasjoner. Den har fortsatt en tendens til å bli litt varm under lange og krevende økter, men det kunne vært verre. 

Skjerm 

Det unike med 9 Pro Fold er selvfølgelig den brettbare skjermen. Dette er noe vi har sett utvikle seg gjennom de siste årene, med telefoner som Samsung Fold-serien, Huawei og Honor. Nå har disse telefonene nådd et punkt hvor de er blitt komplette. Og akkurat det beviser Google Pixel 9 Pro Fold. Telefonen bretter seg helt flatt ut, noe som gjør den enda mer kompakt. Hengselet fungerer suverent – det er smidig og tilfredsstillende å bruke.

Bretten i skjermen er også mer diskret og mindre synlig, i hvert fall sett forfra, men fortsatt synlig fra visse vinkler. Den utbrettede skjermen på 8 tommer har en nydelig LTPO OLED-skjerm med 2076 x 2152 piksler, et 1:1-forhold og 373 ppi tetthet.

I Pixel 9 Pro Fold har vi en fantastisk brettbar telefon. Den har utviklet seg mye fra forrige iterasjonen, og konkurrerer nå godt med de beste fold-telefonene på markedet.

Skjermen produserer vakre farger med gode kontraster, og har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz. Her har vi et imponerende display som fungerer perfekt til alt fra film og videoer til spill. 

Den ytre skjermen er 6,3 tommer med 1080 x 2424 piksler, 20:9-forhold og 422 ppi. Dette er også en utmerket skjerm med gode farger, fine kontraster og klarhet. Jeg synes Google har mestret størrelsen på denne eksemplarisk, og gir den en vanlig telefonstørrelse når den er sammenslått. 

Begge skjermene, både utbrettet og sammenfoldet, har en maksimal lysstyrke på hele 2700 nits. Det gjør at du kan se skjermene klart og tydelig – selv i de mest lyse omgivelser. 

Kamera 

Google Pixel 9 Pro Fold har et kameramodul som ligner på det kritikerroste kameraet til basislinjen av Pixel 9-telefonene, men det er ikke helt det samme. Dette skyldes den annerledes formfaktoren, ifølge Google. 

Likevel - dette er et relativt solid kamera, som gir skarpe bilder med gode kontraster. Du får også en imponerende 5x optisk zoom-linse som lar deg ta klare bilder, med digital zoom opptil 20x. Det finnes også en ekstra vidvinkel-linse som lar deg ta gode bilder på 0,5x. 

Telefonen kan filme imponerende videoer i 4K ved 60 fps, men den har en liten tendens til å ha litt støy i videoene, spesielt i mørkere lys. Bortsett fra dette har Pixel 9 Pro Fold et solid kamera med mye av den klassiske Pixel-sjarmen, samt mange interessante kamerafunksjoner. Blant annet AI-funksjonene som Magic Eraser, Best Take og den nye "Bli med"-funksjonen, som bruker AI til å ta gruppebilder. Alt i alt har denne telefonen et av de bedre kameraene blant brettbare telefoner.

Programvare og brukervennlighet 

Google er kjent for sin enkle programvare, og Pixel 9 Pro Fold er intet unntak. Som vanlig har telefonen det samme gode operativsystemet som Google er kjent for, med den nyeste versjonen av Android. For det meste er telefonen enkel og smidig å bruke. Men på ett område blir den utkonkurrert av Samsung: det gjelder hvordan den brettbare skjermen er optimalisert. Her føles Samsungs Fold-telefoner hakket mer intuitive og smidige. 

Alt i alt 

I Pixel 9 Pro Fold har vi en fantastisk brettbar telefon. Den har utviklet seg mye fra forrige iterasjonen, og konkurrerer nå godt med de beste fold-telefonene på markedet. 

Telefonen har gode funksjoner, ytelse og kamera, samt et relativt godt batteri på 4650 mAh, som varer ut dagen med moderat bruk. Du får også et stereo høyttalersystem som produserer høy og klar lyd. Prisen på telefonen ligger på rundt 24.000 kroner. Det er mye penger, men sammenlignet med de andre fold-telefoner er det ikke den stiveste prisen jeg har sett. Det er heller ingen prisøkning fra originalen, noe som er positivt. 

Den ytre skjermen har fått en god og optimal form, som føles så nærme en vanlig telefon som mulig. Dette, sammen med den smale og hendige størrelsen, gjør telefonen god å holde i og bruke. Alt i alt er dette en suveren fold-telefon. Jeg vil påstå at det er en av de beste på markedet akkurat nå, og med den forfriskende og redefinerte følelsen som telefonen gir – kan jeg virkelig anbefale Pixel 9 Pro Fold.