MACWORLD

Foto: Apple

Dette er iPadOS 18

Smart Script-håndskrift i Notater, alt det gode fra iOS 18, og ikke minst: Kalkulator.

Publisert

På mandag ble iOS 18 sluppet, og med det også iPadOS 18. Og som vanlig så betyr det at det er god overlapp mellom funksjonalitet på begge plattformer. 

Så det du kan gjøre på iPhone med å tilrettelegge, skjule og fargelegge ikoner blir også tilgjengelig på nettbrettet. Få nye tapback-muligheter. Kunne tilrettelegge layout av ikoner etter eget ønske. Sende meldinger med nye tekst-effekter. Spill-modus for en bedre gaming-opplevelse. Passord-appen. Bruke brettet sammen med AirPods Pro 2 som høreapparat. Få en helt ny måte å organisere Bilder-biblioteket på - og så videre.

Men i tillegg har iPad noen særegenheter og muligheter som telefonen ikke har. Apple Pencil kan du nå for eksempel bruke til å evaluere matematiske uttrykk med – på samme måte som du ville gjort det med penn og papir. Kalkulatoren løser matematiske uttrykk med en gang du skriver eller taster et er lik-tegn. 

Og ja, for første gang har Kalkulatoren kommet til iPad. Finnes det en slow clap-emoji?

Med iPadOS 18 blir Apple Intelligence nå også tilgjengelig på iPad Pro- og iPad Air-modeller med M1-chip og nyere. Den tar utgangspunkt i konteksten din for å levere intelligens som er nyttig og relevant for deg. Kommer i betaversjon på amerikansk-engelsk senere i år. 

Så litt tålmodighet er påkrevd. Men nye Siri kommer jo også.

Du kan lese mer om iPadOS 18 hos Apple her. Oppdateringen er selvfølgelig gratis.