IT-BRANSJEN:

TRANSFORMASJON: Odd Inge Bjørdal, leder for digitale plattformtjenester i Sopra Steria Skandinavia, sier at selskapet ser frem til å levere en europeisk løsning som møter Catellas fulle teknologibehov. (Foto: Sopra Steria)

Skal bidra med å digitalisere eiendomssektoren i Europa

Catella er et av Europas største selskap innen eiendomsrådgivning. Nå har de valgt Sopra Steria som partner for å gjennomføre sin digitale transformasjon.

Publisert

Avtalen er en flerårig avtale, hvor målet er å effektivisere Catellas it-virksomhet i 12 land og 24 byer i Europa. Det skal gjøres ved hjelp av topp moderne skyinfrastruktur, teknologi og strategisk kompetanse innen cybersikkerhet og compliance.

Selskapet forventer at 80 prosent av de ansatte skal ta i bruk nye moderne verktøy og arbeidsmetoder på bare fire måneder, ved å bruke tjenestene til Sopra Steria.

– Målet vårt er å posisjonere Catella som en digital leder i eiendomssektoren. Sopra Steria gjør det mulig for oss å raskt frigjøre ressurser fra rutinemessige data- og IT-oppgaver slik at vi kan fokusere på innovasjon og forretningsvekst, sier Martin Johanson, CIO og Chief AI Officer i Catella, i en pressemelding fra Sopra Steria.

Johanson forteller at transformasjonen ikke bare handler om teknologiske oppgraderinger.

– Det handler om å gi teamene våre verktøyene for å utnytte hverandres styrker og vår kollektive intelligens for å ta smartere, datadrevne beslutninger og levere enda mer verdi til våre interessenter. Ved å sette data og kunstig intelligens i sentrum for virksomheten vår, kan vi skape overlegen verdi samtidig som vi styrker vår konkurransekraft, sier Johanson.

Ifølge meldingen ble Sopra Steria valgt som samarbeidspartner, fordi selskapet har kompetanse til å dekke alle de Europeiske markedene til Catella og derfor sikre en effektiv overgang til nye digitale løsninger. Ekspertisen på cybersikkerhet og compliance var også avgjørende for avtalen.

Digital transformasjon i Europa

Sopra Steria er stolte over å få være med på å støtte Catella i deres digitale transformasjon, og ser fram til samarbeidet.

– Catellas moderne og helhetlige tilnærming, kombinert med våre evner, legger grunnlaget for en rask, kostnadseffektiv og fremtidsrettet transformasjon. Vi ser frem til å levere en europeisk løsning som møter Catellas fulle teknologibehov, sier Odd Inge Bjørdal, leder for digitale plattformtjenester i Sopra Steria Skandinavia, i meldingen.

Avtalen er også med på å bygge opp under Sopra Sterias strategiske satsing på å ta posisjon på store driftsavtaler i det svenske markedet.