NYTT OM NAVN:

DIREKTØR: Marianne Blikø er ansatt som direktør for løsninger til kraft- og fornybransjen i Cegal. (Foto: @gundersenogmeg)

Cegal henter direktør fra Kongsberg Digital

Cegal styrker satsingen på IT-løsninger til kraft- og fornybarbransjen og ansetter Marianne Blikø som produktdirektør for området.

Marianne Blikø har bred erfaring fra både kraftindustrien og teknologiutvikling og er hentet fra Kongsberg Digital.

– I hele min karriere har jeg vært så heldig å jobbe med det grønne skiftet, et tema jeg er lidenskapelig engasjert i. Energibransjen står ovenfor store utfordringer de kommende årene, samtidig som det pågår en omfattende digital transformasjon i hele verdikjeden. Det gjør det ekstra spennende å jobbe i Cegal, som er i ferd med å bli et ledende, globalt teknologiselskap for hele energiindustrien, sier Marianne Blikø.

Erfaring med elkraft

Blikø er utdannet sivilingeniør i elkraftteknikk fra NTNU og har jobbet både med kraftproduksjon og strømnett, samt utvikling av programvare for drift av strømnettet. Blikø har tidligere jobbet i NTE, Tensio, og kommer nå fra stillingen som produktleder for Kongsberg Digitals leveranser mot strømnettet. Hun sier at Cegals sterke fokus på bærekraft og mangfold de siste årene har gjort det til et attraktivt selskap å jobbe i.

– Nå er jeg glad for å kunne hjelpe energibransjen med å takle utfordringene de står ovenfor ved å bruke Cegals teknologi, fortsetter Blikø.

– Marianne har bred erfaring fra kraftindustrien innen både produksjon og distribusjon, og har en lidenskap for å utnytte teknologi til å styrke overgangen til fornybare energikilder. I Cegal blir hun direktør for kraft- og fornybarproduktene våre, og blir ansvarlig for å utvikle Cegals bransjeløsninger og vinne nye energikunder, sier konsernsjef Dagfinn Ringås i Cegal.

Marianne Blikø startet i Cegal i august. Les mer om Cegal her.