MACWORLD

Foto: BlackBerry

Hvor sikker er iOS?

Apple deltar aktivt i sikkerhetsevalueringer og sertifiseringer sammen med offentlige organer over hele verden.

Publisert

Nylig ble det kjent at FBI klarte å hacke den nye Samsung-telefonen til skytteren i attentat-forsøket på den tidligere amerikanske presidenten Trump på 40 minutter.

FBI bruker det israelske Cellebrite-verktøyet, men det lyktes ikke ved første forsøk. En oppdatering med beta-programvare måtte til før man fikk sikret tilgang, ifølge Bloomberg.

Cellebrite kan også rettes mot iOS-enheter, og det er en evig katt-og-mus lek der Apple forsøker å gjøre sitt operativsystem for mobile enheter så ugjennomtrengelig som mulig. Ifølge Cellebrite selv klarer man å åpne enkelte eldre iPhone-modeller med programvare iOS 16.5.1.

Hva gjør så offentlige myndigheter for å trygge mobiler for filer og tilgang til sikre arbeidsområder? 

I Tyskland og USA samarbeides det med Apple om sikkerhetssertifiseringer for nasjonale bestemmelser, eksempelvis. Dette har resultert i en "herdet" iOS-konfigurasjon for føderale myndigheter kalt indigo (iOS Native Devices In Government Operation).

Interessant nok benyttes BlackBerry UEM for utrulling og flåtestyring av blant annet iOS-enheter med denne konfigurasjonen - hvem hadde trodd?