Hjernegym snart påkrevd
Digitale assistenter som forstår vår sinnsstemning og smarthøyttalere som kan argumentere som andre familiemedlemmer blir snart vanlig.
Dette er noen av konklusjonene i den siste rapporten fra Ericssons Consumer Lab.
- Vi har alt kommet inn i en verden der mennesker og intelligente maskiner forholder seg til hverandre og jobber sammen. Men foreløpig har vi bara tatt de første små skrittene inn i en ny virkelighet. Det meste av «zero-touch future» gjenstår det fortsatt å utvikle og det er fortsatt slik at vi har kan bestemme fremtiden selv, sier dr. Pernilla Jonsson i Ericsson.
Blant de 10 konklusjonene i Ericssons undersøkelse er kanskje den mest alarmerende at 31 prosent av konsumentene (i de 23 byene i verden den dekker) forventer å snart gå på mentale treningssentre fordi alskens «beslutningsaktivitet» blir så sterkt automatisert. Sagt på en annen måte: Akkurat som med kroppens fysikk, vil dagliglivet gi hjernen så lite utfordringer at vi må gå på hodegym for å holde hjernen frisk. Vi slipper rett slett å tenke så mye som før. Selvkjørende biler er bare ett av eksemplene, og vi har bare sett den spede begynnelsen av hva AI kan hjelpe oss med.
Sannsynligvis blir vår personlige hjernetrener (PHT) for hjernegym slett ikke å finne på treningssentre, men bestå av en virtuell tvilling trent opp av Mensa-eliten. Kanskje vi også snart trenger egne sentre for "sosial trening"?
Det er også verdt å merke seg at 45 prosent av de spurte mener apper de bruker spionerer på dem også når de ikke bruker dem.