TEST: Corsair Graphite Series 600T - Ryddig og lettbygd
Corsair byr på en enkel byggejobb som gir et ryddig og stillegående resultat med sitt Graphite 600T-kabinett.
Corsair er kjent for å lage kvalitetsutstyr til pc-interesserte, og flere av kabinettene deres er svært så populære blant selvbyggerne. Det er også flere av nettbutikkene som bruke Corsairs kabinetter når de bygger pc-er for salg.
Vi har tatt en titt på et av selskapets nye kabinetter i medium størrelse, Corsair Graphite 600T, et kabinett som har lånt mange av de gode ideene vi har sett i tidligere Corsair-kabinetter - som for eksempel publikumsfavoritten Obsidian 800D.
Kabinettet er noe rundere og mykere i formen enn en del av de litt mer maskuline kabinettene vi har testet de siste årene. Designmessig ser det bra ut, selv om det kanskje er litt mye plast her. Byggekvaliteten virker å være svært god. Prisen er heller ikke til å bli skremt av - fra rundt 1 200 kroner. Graphite 600T kommer også i hvit farge og med sidevindu.
Det kan se ut til at Corsair har gått inn for å lage et kabinett som kan passe både avanserte og nybegynnere. Her er det lagt til en rekke smarte løsninger, som både gjør det lett å bygge, og å få det pent og ryddig.
Innvendig virker kabinettet å ha mer plass enn det ytre gir inntrykk av, og du har god plass å bygge på. Strømforsyningen plasseres nederst i kabinettet, noe som nærmest har blitt standard de siste årene. Det er montert inn to harddiskbrønner, som hver har plass til tre disker. I tillegg har du fire 5,25-tommers brønner til rådighet. Montering av harddisker skjer skrueløst.
Vi valgte å bygge inn en løsning med et relativt voksent Radeon-kort, og om ønskelig er det også plass til de lengste grafikkortene på markedet. Det er også mulig å fjerne den en diskbrønn for å få plass til enda lengre kort.
TEST:
God kjøling
Det er montert inn tre vifter i kabinettet. Bak i kabinettet sitter det en 12 centimeters vifte som blåser ut, mens det er montert inn 20 centimeters vifter i topp og i front. Sistnevnte er plassert slik at den blåser inn mot harddiskene. De tre viftene styres enkelt ved hjelp av en viftekontroller i form at et hjul i front, på toppen av kabinettet. Dermed kan du enkelt skru hastigheten ned for å dempe støy fra viftene når det passer seg, eller skru den opp for å få litt ekstra kjøling ved tung belastning.
Sammen med viftekontrolleren finner du også fire usb-porter, en USB 3.0-port, Firewire-port og minijack-tilkoblinger for hodesett.
Corsair Graphite 600T er så pass åpent at det er en lett jobb å bygge i det. Det er en rekke hull i bakplaten inne i pc-en, slik at det er en smal sak å trekke det meste av kabler slik at de ligger skjult. Det ser penere ut, gjør det enklere å komme til og kan gi bedre luftsirkulasjon i pc-en. I bakplaten er det skåret ut et hull slik at det blir enklere å bytte ut og eventuelt oppgradere prosessorkjøleren - om den er av typen med brakett som festes under hovedkortet. Kabinettet er ellers godt tilrettelagt for vannkjøling, med åpninger for slanger i bakkant, eller muligheten for å montere en dobbel radiator i toppen av kabinettet – denne vil da erstatte den 20 centimeter store viften.
Vi bygde pc-en med en relativt kraftig AMD-prosessor, to harddisker og et Radeon HD 6850 grafikkort. Selv med viftene på lav hastighet hold temperaturen seg på et behagelig nivå ved normal bruk. Støynivået var det heller ikke mye å utsette på. Det skal kraftig innmat til for at det skal være nødvendig å benytte mer enn laveste viftehastighet.
Konklusjon
Corsair skuffer sjelden. De leverer vanligvis gjennomtenkte og gode løsninger, så også med Graphite 600T. Kabinettet er oversiktlig og enkelt å bygge i, og det er lett å holde det ryddig og pent innvendig.
Graphite 600T har en noe mykere og mer avrundet design enn mange av kabinettene de siste årene. Det ser pent ut, selv om vi nok foretrekker litt strammere stil - men her er det ens egen personlige smak som avgjør.
Vårt middels sinte oppsett likte seg godt i kabinettet. Selv med viftene på lavt nivå holdt pc-en seg på et behagelig temperaturnivå, samtidig som støynivået var lavt. Vi likte detaljen med viftekontroller lett tilgjengelig i front, i tillegg til det rikelige utvalget med tilkoblinger.
Det eneste vi kunne ønsket oss var enda litt flere skrueløse festemuligheter, mer som i for eksempel Lian Li PC-P50B.
TEST: