TEST: Corsair Obsidian 550D: Stilrent og stille

Med Obsidian 550D vil Corsair nå de som ønsker en avansert, men stille pc.

Publisert Sist oppdatert

Corsair har i stor grad fokusert på kabinetter for dem som ønsker kraftige pc-er spesielt med tanke på spilling. Gode termiske egenskaper har stått i fokus - noe som tildels har gått på bekostning av støynivå.

Obsidian 550D er et kabinett som gir mulighet for en avansert pc, men mer fokus er lagt på at pc-en også skal være stillegående. Dette er gjort gjennom å gjøre kabinettet mer tett. Over plasser for ledige vifteplasser er det for eksmepel lokk, og inne i kabinettetets sidedører er det støydempende materiale.

LES OGSÅ:

TEST: Corsair Carbide 500R - Rimelig entusiastkabinett?

 

Konstruksjon

Kabinettet er bygd i stål, hvilket kan være å foretrekke kontra den tynne aluminiumen man ser på en del rmeligere kabinetter. I fronten av kabinettet er det en dør foran de fire 5,25"-brønnene. Døren er også med på å redusere støynivået, og støydempende materiale er limt på innsiden av døren. Et element vi liker med døren er at den er "dobbelthengslet" - man kan velge hvilken vei man ønsker å åpne døren.

Kabinettet har seks 3,5"-brønner. I disse er det også skruehull for montering av 2,5" harddisker og SSD. Den ene av diskbrønnene kan monteres ut for å få plass til ekstra lange grafikkort. For en del hovedkort vil ikke dette passe med den øverste PCI Express-kortplassen. Det er uansett plass til grafikkort med opptil cirka 32 cm lengde uten at diskbrønnen monteres ut.

 

Tre 120 mm-vifter følger med kabinettet - to i front og en bak. Foran viftene i front er det et deksel hvor man på baksiden finner et støvfilter. Det er lett å komme til filteret for å rengjøre. Det er ytterligere plass til flere vifter, både i 140 og 200 mm størrelse. I toppen av kabinettet kan det også monteres inn 240 mm vannkjølingsradiator.

Trolig vil mange klare seg fint uten å benytte alle de tre inkluderte viftene. Svært mange nyere hovedkort har også god funksjonalitet for at flere kabinettvifter kan styres av temperaturen via sensorer på hovedkortet eller manuelt reguleres ned.

Kabinettet stiller ellers med USB 3.0-porter i front og en frontdør som kan åpnes begge veier. Åpning av sidedekslene skjer uten bruk av verktøy og kabinettet er innvendig konstruert slik at kabler kan gjemmes for å få en ryddig pc det er lett å komme til i for oppgraderinger. Generelt sett er kabinettet lett å bygge i.

LES OGSÅ:

TEST: Cooler Master Silenco 550 - Kabinett for stille pc

 

Konklusjon

Kabinettet koster cirka tusenlappen, hvilket for så vidt er en kurant pris. På det jevne liker vi kabinettet meget godt. Vi liker utseendet og det gir absolutt mulighet for å redusere støynivået på pc-en. Vi kunne ønsket en litt bedre løsning når det gjaldt montering av vanlige harddisker - kanskje med en tykkere gummipakning mellom drevrammen og kabinettet. Samtidig som det er lagt fokus på støynivå, er det muligheter for å øke avkjølingen om behovene skulle endre seg. De medfølgende viftene har vi også et ok inntrykk av - og som sagt, de fleste nyere hovedkort vil kunne regulere viftehastighetene.

Er man ute etter et noe rimeligere kabinett der det er fokus på støynivået, kan man se på Fractal Design Define R3. Det er ikke like bra, men er noen hundrelapper rimeligere.

LES OGSÅ:

TEST: Helt stille stue-pc