Så mye "tjener" hackerne
It-kriminalitet er nå verdens 13. største økonomi.
Den globale nettkriminaliteten skal i dag ha en omsetning på 86.000 milliarder danske kroner. Det viser tall fra it-sikkerhetsselskapet Proofpoint.
Det svimlende beløpet skal i stor grad skyldes at hackerne i dag er langt mer profesjonelle, og mer organiserte, enn tidligere.
– Mange nettkriminelle jobber i dag i organisasjoner som fungerer som en tradisjonell virksomhet. For eksempel har man separate avdelinger for research, sosiale medier og ja - til og med egen kundeservice. Det sier Ryan Kalember, sikkerhetsekspert hos Proofpoint.Med den høye omsetningen plasserer de it-kriminelle seg som den 13. største i verden hva gjelder økonomi, og ligger dermed på samme nivå som hele Russlands samlede BNP, skriver Computerworld Danmark.
Organiserte
På grunn av den stigende organiseringen blant it-kriminelle peker Proofpoint på at flere selskap og bedrifter også må belage seg på å tenke annerledes.
– Faktum er at vi ser den samme utviklingen i nettkriminalitet som i resten av forretningsområdet - med flere spesialiserte aktører som nå fokuserer på målrettede aktiviteter i stedet for å prøve å fange alt. Det er et klart resultat av at det blir vanskeligere å tjene penger på skadelig programvare, sier Ryan Kalember.
Han mener at virksomheter og organisasjoner må skaffe seg bedre innsikt i hvilke medarbeidere som står i fare for å bli angrepet, og på hvilken måte, om de vil beskytte seg mot dagens trusler. Først da kan man ifølge Kalember aktivere de riktige verktøyene til beskyttelse av følsomme data.
Han mener at det i fremtiden ikke lenger er nok å holde hackerne ute av egne it-systemer. Det må også gjøres en felles innsats om vi skal sette en stopper for hackernes voksende økonomi.
– Ved å håndtere problemene riktig kan bedriftene ikke bare beskytte seg selv, men også spille en viktig rolle i å stanse den globale bølgen av cyberkrim, sier han.