SOMMERKONTORET:

Stig Valderhaug, daglig leder Sicra. (Foto: Privat)
KYSTKONTOR: Stig Valderhaug stikker til sjøs i sommer, men er alltid online med 4G og Starlink. (Foto: Privat)

Med kystkontor blir det litt hybrid ferie

– En kort arbeidsøkt om morgenen gir hvilepuls for resten av dagen, sier Stig Valderhaug.

Publisert

Navn og stilling:

Stig Valderhaug, daglig leder Sicra

Hva jobber du med i sommer?

Etter et meget godt første halvår tenker jeg på hvordan vi kan utvikle nye tjenester og kapasiteter innen cyber-området. Det er fint å gå å drøvtygge litt på slike tanker når tempoet legger seg om sommeren. Foruten det logger jeg meg jevnlig inn for å håndtere godkjenning av nødvendige utbetalinger og slikt gjennom sommerferien. Jeg tenker ikke på det som jobb, men er glad for at vi har løsninger hvor jeg faktisk kan avvikle ferie uten at ting stopper opp. Fra slutten av juni til midten av august er det begrenset med aktivitet så det er en fin tid for å tenke og planlegge neste etappe.

Fortell om ditt sommerkontor: sitter du på hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller noe annet?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Mine kolleger kjenner godt til begrepet «Kystkontor», som en tidligere kollega introduserte. Mitt «kystkontor» er en seilbåt som for tiden befinner seg i Pula i Kroatia. Vi seilte S/Y Pepea dit etter å ha kjøpt henne i Tyrkia, en tur på 1200 nautiske mil gjennom fem land i fjor sommer. Om bord har vi både 4G og Starlink satellittforbindelse og er dermed alltid koblet opp uansett hvor langt til havs vi måtte befinne oss. Kystkontorets første stoppested er Venezia i Italia, og deretter snus kursen sydover langs kysten av Kroatia og en liten stopp innom Montenegro før retur i bedagelig tempo tilbake til Pula. Er vi heldig kommer venner og familie på besøk underveis.

Hvordan bruker du kunstig intelligens i løpet av sommeren? 

Sommeren er vel først og fremst ment for å få vanlig intelligens ladet opp igjen, men jeg bruker jevnlig ulike tjenester for å forenkle og forbedre tekster, og finne bilder. Jeg lar meg litt underholde av markedsføringen av KI som innebygd i ulike produkter. Det er vel strengt tatt ikke alt som hverken blir bedre eller enklere av KI, men jeg har hatt glede av å spørre om forslag til reiseruter som jeg opplever gir tilleggsverdi til vanlig ruteplanlegging. Ellers er det jo morsomt å leke med teknologien

Hva gjør du på fritiden i sommer? 

Jeg har litt hybrid ferie. En kort arbeidsøkt om morgenen gir hvilepuls for resten av dagen. Da seiles og bades det, samt at det besøkes spennende nye havner. Er vi heldige får vi besøk av delfiner som ledsagere. Jeg har alltid hatt en historieinteresse, så det er morsomt å lese meg litt opp på nyere og eldre historie til områdene vi besøker. Ellers har jeg alltid med meg en Kindle hvor jeg leser lett sommerlektyre i en vid sjanger. Har anskaffet meg lese-solbriller for formålet. Jeg har vært heldig med valget av kone. Vi drar på eventyr sammen og nyter selvsagt gode matopplevelser i Adriaterhavet. Det går mye i fisk og lokale viner. Vi spiser sikkert en liten stim seabass i løpet av ferien.