Danske Atea i korupsjonssak
Dansk politi troppet i går opp på Ateas kontorer i Ballerup utenfor København. I dag ble seks personer fengslet (saken ble oppdatert klokken 12.00).
Dansk politi ransaket arbeidsplassen til flere ansatte hos Atea i Ballerup og ser nå dypt inn i selskapets it-systemer, skriver danske Computerworld.
I en intern epost i går skriver administrerende direktør Morten Felding i Atea Danmark:
"Vi har fått besøk av politiet som etterforsker saken. I den forbindelse ønsker de å ransake enkelte arbeidsplasser og få adgang til visse systemer, og vi forsøker selvfølgelig å hjelpe dem så godt vi kan".
Vår søsterpublikasjon i Danmark setter saken i Atea i sammenheng med at det tidligere på dagen i går ble arrestert 13 personer i Sjælland-regionen etter mistanke om bestikkelser.
Flere fengslet
Utover onsdagen økte saken i omfang. Etter forhør ble i dag seks av de siktede i saken varetektsfengslet i tre uker.
De seks er siktet for bestikkelser som blant annet omfatter reiser til Dubai og USA. Retten begrunner varetektsfengslingen med at de siktede kan ødelegge etterforskningen om de er på frifot.
Alle de seks nekter for at de har gjort noe galt.
Saken ble rullet opp i går da 13 personer ble arrestert. Saken handler om reiser politiet mener ble gitt til ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet, og som påtalemyndighetene mener ble betalt fra en kontor tilhørende Atea, som samtidig er leverandør til den danske Regionen, skriver danske Computerworld.
- Har gitt politiet full tilgang
Administrerende direktør i Atea Danmark, Morten Fylding, skriver i dag i en pressemelding lagt ut på selskapets hjemmesider:
"Politiet opplyser at to danske offentlige kunder skal ha mottatt bestikkelser i form av for eksempel reiser og hotellopphold . I denne sammenheng har vi gitt politiet full tilgang til Ateas bokføring. Det dreier seg om en sak som i hovedsak involverer tidligere Atea-ansatte som nå er ansatt i et annet it-selskap , og muligens en nåværende ansatt i Atea. Ingen i Ateas ledelse er varetektsfengslet."
Videre skriver Felding at de ikke aksepterer bestikkelser og at de som selskap vil gjøre det de kan for å hjelpe Region Sjælland og dansk politi med etterforskningen.