IT-BRANSJEN:

8 NYE: Fra venstre: Blant de nye medarbeiderne finner vi, Peter Skaar Nordby, Ivar Hembre, Dag Hara, Helle Husa, Marija Milovanovic, Eirik Stavelin, Jonathan Helgesen, Hary Mahalingam og Håkon Vadstein. (Foto: Noa Ignite)

Noa Ignite styrker laget med unge talenter

Noa Ignite har nylig ansatt åtte nye medarbeidere. Seks av disse er tidligere sommerstudenter i selskapet, som nå har fått fast ansettelse.

Noa Ignite – tidligere kjent som Making Waves – er en digital innovasjonspartner, som leverer forretningsorienterte digitale løsninger til samarbeidspartnere i hele Norden.

Nå har de styrket laget med hele åtte nye medarbeidere. Seks av disse er tidligere kjenninger, ettersom de er tidligere sommerstudenter i selskapet.

– Sommerstudentprogrammet har gitt oss muligheten til å finne nye kollegaer med masse potensiale tidlig. Når vi rekrutterer folk som har vært sommerstudenter, vet vi at vi får medarbeidere som kan fylle ansvarsfulle roller, og som passer inn i vår kultur, sier Eirik Stavelin, avdelingsleder for data engineering hos Noa Ignite, i en pressemelding fra selskapet.

Fra sommerstudent til fast ansatt 

Blant de nyansatte er Peter Skaar Nordby, Jonathan Helgesen og Hary Mahalingam. Alle utdannet ved NTNU.  Nå begynner de som junior dataingeniører i Noa Ignite. Alle er enige om at sommerstudenterfaringen gjorde valget om å takke ja til fast ansettelse enkelt. De ser frem til å bidra til utviklingen av kunstig intelligens innen data engineering – et felt de mener vil spille en stadig viktigere rolle i fremtiden.

– Til tross for AI-verktøyenes popularitet, er det fortsatt stort potensiale i hvordan de kan tilpasses det norske markedet og brukes av både små og store selskaper. Denne utviklingen ønsker jeg å pushe fremover og bidra mer til, sier Mahalingam.

Ivar Hembre, også utdannet ved NTNU, har startet som junior frontend-utvikler. Han er motivert for å bringe nye perspektiver og kreative løsninger til teamet, og ser frem til å utvikle seg faglig i et inspirerende miljø.

Sterkt fokus på UX og AI 

Noa Ignite har også styrket sitt designteam ved å ansette Dag Hara og Marija Milovanovic, begge med utdannelse innen industriell design fra NTNU. Som junior designere deler de en sterk interesse for hvordan UX-design kan integreres med kunstig intelligens i fremtidige prosjekter. Hara er spesielt opptatt av å bidra til at UX blir integrert tidlig i prosessene for å skape helhetlige og levedyktige strategier på tvers av produkter og grensesnitt. Milovanovic deler dette synet, men er også spent på hvordan kunstig intelligens vil påvirke designprosessene fremover:

– Som ny står man kanskje også i en posisjon der man er litt ekstra motivert for å tilegne seg ny kunnskap, så det blir interessant å erfare hvordan arbeidsmetodene vi har lært gjennom mange år på studiet etter hvert vil utfordres av kunstig intelligens, på godt og vondt, sier Milovanovic.

Samarbeid og kommunikasjon

I tillegg til de tidligere sommerstudentene, har Noa Ignite også ansatt Helle Husa og Håkon Vadstein. Husa, med doktorgrad i astrofysikk fra Universitetet i Oslo, er en dataingeniør med en sterk interesse for dataanalyse og visualisering. Som ivrig Dungeons & Dragons-spiller på fritiden, trekker hun paralleller mellom spillverdenen og arbeidslivet. 

– Når vi sammen kjemper mot en drage, er vi nødt til å ha innsikt i hverandres evner, styrker og svakheter for å spille hverandre gode, og dette er noe jeg definitivt mener er relevant i arbeidslivet, sier hun i meldingen.

Vadstein har bakgrunn fra kulturfeltet og entreprenørskap, med erfaring fra prosjektledelse og som medgründer av tebutikken "Spill the Tea." Etter å ha omskolert seg, har han nå startet som fullstackutvikler hos Noa Ignite. Han bringer med seg en helhetlig tilnærming til arbeid, og en dyp forståelse for hele verdikjeden, fra produktutvikling til kundeservice. Han er særlig opptatt av å anvende kunstig intelligens der det kan tilføre reell verdi, samtidig som han forholder seg kritisk til å unngå at enhver AI-trend styrer prosjektene. 

– Det å starte og drive en tebutikk har lært meg å tenke helhetlig og langsiktig, noe jeg tar med meg inn i alt jeg gjør. Når det gjelder kunstig intelligens, er jeg opptatt av å anvende AI der det kan tilføre reell verdi, samtidig som man må være kritisk til å ikke la enhver AI-trend styre prosjektene, sier Vadstein.

Fokus på teknologi og talentutvikling 

Noa Ignite ser frem til å bruke denne nye bølgen av talenter til å styrke selskapets posisjon som en ledende teknologipartner. Med økt etterspørsel etter data engineering, UX-design og AI-løsninger, er det avgjørende å ha den rette kompetansen på plass. 

Vi går fremover med et sterkt lag av talentfulle individer som kombinerer solid fagkunnskap med nytenkning.

– Vi går fremover med et sterkt lag av talentfulle individer som kombinerer solid fagkunnskap med nytenkning. Vi er stolte av å utvikle oss sammen med dem og klare til å møte fremtidens utfordringer, sier Eirik Stavelin i meldingen.