— Jeg er kjempefornøyd!
Dataforeningens Software-konferanse er i gang. Nytt av året er «åpent hus».
Det største arrangementet til Den norske Dataforening (DND) i løpet av året er helt klart den tradisjonsrike Software-konferansen. Årets utgave åpnet dørene onsdag 15. februar, og i løpet av to dager skal over 70 foredrag leveres til over 800 påmeldte deltakere.
Nyheten på Software 2017 er at dørene åpnes for alle som ønsker å komme, uavhengig av påmelding, på slutten av andre dag.
Om ti år
Hovedtemaet for årets konferanse er «Vår arbeidshverdag om ti år». I invitasjonen peker DND ut temaer som programvareroboter, kunstig intelligens og bedre utnyttelse av stordata som trender som skal tas opp.
— Vi har tydeligvis truffet ganske bra med temaene i år. «Din arbeidshverdag om ti år» er den røde tråden. Det er derfor åpningen handlet om maskinlæring, sett fra utsiden, ikke fra en teknolog. Det var jo Aftenpostens Per Kristian Bjørkeng som snakket, forteller Dataforeningens Christian Torp engasjert til Computerworld.
Vi har tydeligvis truffet ganske bra med temaene i år.
— Det blir veldig fokus på nye modeller, nye metoder, ikke hva som man har gjort i ti år. Hva veldig mange av blant annet de offentlige aktørene som står og snakker, er i ferd med å gjøre. Det eneste jeg savner her, jeg skulle gjerne sett de som jobber med Altinn 3. Men de holder kortene ganske tett inntil brystet, men la oss se om vi får dem inn i en annen sammenheng, legger han til.
Nyttig for jobben
Da Computerworld var innom på formiddagen av første konferansedag var det godt oppmøte, både i plenumssalen og etter at den ble delt opp i fire mindre saler for parallellsesjoner. Under foredragene i det sporet som Computerworld valgte å delta på, var det ikke mange ledige stoler å se.
— Folk kommer jo hit fordi arbeidsgiverne deres mener at de vil komme på jobb dagen etterpå med bedre kunnskap og bedre muligheter til å betjene sine kunder. Jeg har snakket med ganske mange, og alle har blitt mer bevisst på at når du bruker åtte timer her, skal det virkelig ha en merverdi. Jeg tror derfor at folk ikke er så «populistiske» at de går på det de har lyst til å høre, men mye mer etter hva de har behov for å høre og lære i forbindelse med jobben sin, mener Torp.
Åpent hus
På arrangementets andre dag, torsdag 16. februar, kommer DND til å åpne dørene for alle. Det kan bli en utfordring om alle de som stilte onsdags morgen står distansen til siste slutt.
— Jeg tror vi teknisk sett, med tanke på brannforskriftene og slikt, kunne hatt 80 deltakere til med det oppsettet vi har nå. Men da måtte vi ha rigget om, da måtte folk bare ha sittet som på kino, forklarer Torp.
— Vi gjør en annen ting i år som er nytt på Software. Det har vi snakket om noen år, og er noe jeg brenner veldig for: Jeg har alltid hatt lyst til å ha en åpen del, så i morgen ettermiddag åpner vi dørene for alle. Vi har vel fått nærmere hundre ekstra som vil være med på den. Så om du setter tallene opp mot hverandre, så er det teknisk sett ikke plass til alle. Men vi har gamblet på at det blir nok lekkasje i løpet av ettermiddagen, ellers må noen stå, avslutter en strålende fornøyd Christian Torp i Dataforeningen.